Golfstjärnan Rose sponsrar damtävlingar

Herrstjärnan Justin Rose och hans fru Kate ser att damgolfen lider särskilt under coronakrisen. Paret sponsrar därför en serie brittiska proffstävlingar, som startar senare i juni.

Justin Rose. Arkivbild.

Justin Rose. Arkivbild.

Foto: John Raoux/AP/TT

Sport2020-06-08 17:45

Rose Ladies Series inleds den 18 juni och består av totalt sju tävlingar. En av dem ska spelas på Royal St Georges, där herrarnas British Open var inplanerad i juli innan coronapandemin satte stopp för den klassiska majorn.

Rose ska själv vara med när herrarnas PGA-tour återupptas utan publik i Texas på torsdag. Damernas motsvarighet i USA, LPGA-touren, planerar däremot inte att starta förrän nästa månad, medan damernas Europatour har sina första tävlingar i augusti.

– Jag är fullt medveten om att jag nu får möjligheten att återvända till jobbet på PGA-touren, men den förmånen har inte damerna, säger Rose till The Daily Telegraph.

Tidningen skriver att paret Rose – Justin vann US Open 2013 och OS-guld 2016 – bidrar med 35 000 pund (drygt 400 000 kronor) i prispengar till serien.

– Det är ledsamt att se att damernas Europatour har drabbats så hårt. I mina ögon känns det orättvist. Min fru Kate och jag kände att det fanns en möjlighet att stiga fram och hjälpa till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!