Golftävling ställs in – Bro Hof i riskzonen?

Europatouren tvingas ställa in och skjuta upp två tävlingar i maj. Vad betyder det för golftävlingen på Bro Hof i juni? "Vi hoppas att Europatouren kan ta vid i slutet av maj", säger tourchefen Keith Pelley i ett pressmeddelande.

Bro Hof. Arkivbild.

Bro Hof. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Sport2020-03-19 20:15

Tävlingen i Portugal 9–10 maj ställs in och tävlingen i Danmark 21–24 maj skjuts upp på grund av coronavirusets utbrott, meddelar Europatouren i ett pressmeddelande.

"Vi kommer att hålla oss uppdaterade på hur den globala situationen med coronaviruset utvecklas och utvärdera hur det kan påverka våra tävlingar, med folkhälsan som vår prioritet. Vi har pågående diskussioner om möjliga speldatum för de uppskjutna tävlingarna och hoppas att Europatouren kan ta vid i Irland i slutet av maj", säger tourchefen Keith Pelley.

Senaste tävlingen som genomfördes i Europatouren var i Qatar, 5–8 mars. Sedan dess har samtliga tävlingar antingen skjutits upp eller ställts in och som Pelley säger är förhoppningen nu att tävlingarna i Irland 28–31 maj ska vara tillfället då golfstjärnorna återigen kliver ut på tee. Men det beror, förstås, på hur världsläget med coronaviruset ser ut då.

Det innebär också att den tänkta Europatourtävlingen i svenska Bro Hof som spelas 11–14 juni – bara tre veckor efter den uppskjutna danska tävlingen – kan vara i riskzonen för att skjutas upp eller ställas in. Men än så länge är tävlingen tänkt att spelas som planerat i Europatourens schema.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!