Göteborgs landslagsstjärna gravid

Fotbollslandslaget och Göteborg får klara sig utan Elin Rubensson resten av säsongen. Mittfältsstjärnan är gravid. "Vi ses igen 2021", säger hon.

Göteborgs Elin Rubensson är gravid och missar hela den allsvenska säsongen 2020. Arkivbild.

Göteborgs Elin Rubensson är gravid och missar hela den allsvenska säsongen 2020. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sport2020-05-29 14:25

Göteborg är en av guldfavoriterna i damallsvenskan 2020. Men samtidigt som regeringen kom med beskedet att säsongen till slut kan starta i slutet av juni, meddelade en av lagets nyckelspelare att hon har spelat klart för året.

Elin Rubensson och maken Filip väntas bli föräldrar i december.

"En av mina största drömmar har alltid varit att bli mamma och bilda familj, så detta är en resa vi verkligen ser fram emot", säger 27-åringen i ett pressmeddelande.

Mittfältaren skrev på ett femårskontrakt med Göteborg under hösten 2018, och den långsiktiga satsningen i klubben kvarstår. Rubensson räknar med att vara tillbaka i laget igen till nästa säsong.

"Självklart kommer jag att sakna att vara ute på planen i år, men jag kommer att stötta laget så mycket jag kan från sidan under säsongen", säger Rubensson.

Göteborgs ordförande Peter Broman gläds åt nyheten, liksom åt att Rubensson siktar på att satsa vidare i klubben.

"Det som är glädjande i ett längre perspektiv är att Elin är kvar i KGFC och att hon planerar för en fortsatt karriär. Vi ser fram emot att se henne i våra färger igen redan nästa år", säger Broman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!