Granqvist: "Jobbig att möta – spelar lite fult"

De var båda med i fotbollslandslaget som gjorde succé i VM 2018. Nu ställs Andreas Granqvist och Ola Toivonen mot varandra i allsvenskan. –En jobbig kille att möta. Stark i luften och spelar lite fult, säger landslagskaptenen Granqvist.

Andreas Granqvist och Ola Toivonen under tiden i landslaget. Nu får de tidigare landslagskamraterna mötas även i allsvenskan. Arkivbild.

Andreas Granqvist och Ola Toivonen under tiden i landslaget. Nu får de tidigare landslagskamraterna mötas även i allsvenskan. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Sport2020-06-08 14:05

Under stora delar av våren har det rapporterats om att Ola Toivonen är klar för en återkomst till Malmö FF och allsvenskan, men det var först under måndagen som övergången blev officiell.

– Det är kul att han vill komma hem och spela i Sverige igen. Han spelade ju i Malmö när han lämnade, så det var väl ett ganska logiskt beslut, säger Andreas Granqvist, lagkapten i både Helsingborg och svenska landslaget, till TT.

TT: Betyder det mycket för allsvenskan att en spelare som Toivonen kommer hem?

– Det är väl ett tecken på allsvenskan är attraktiv för spelare som är utomlands. Det är kul att han valde att komma hem nu när han vill fortsätta att spela fotboll snarare än någon annanstans, säger Granqvist.

När det första Skånederbyt ska spelas är ännu inte spikat på grund av coronapandemin, men Granqvist känner naturligtvis till Toivonens kvaliteter som spelare efter bland annat tiden i landslaget.

– Ola är en bra anfallare. Jobbig kille att möta. Stark i luften och spelar lite fult. Han kommer nog att göra stor nytta för Malmö i allsvenskan, säger Andreas Granqvist.

Toivonen tackade för sig i landslaget efter VM-succén i Ryssland 2018 där Blågult gick till kvartsfinal medan Granqvist tidigare i våras aviserade att han har siktet inställt på det framflyttade EM-slutspelet nästa sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!