Greenwoods tvÄ mÄl bakom Uniteds seger

Mason Greenwood rundade av helgen pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. 19-Ă„ringen gjorde tvĂ„ mĂ„l nĂ€r Manchester United besegrade Burnley med 3–1. I en annan del av England rĂ€ddade Arsenals Edward Nketiah en poĂ€ng i sista minuten mot Fulham.

Mason Greenwood jublar tillsammans med Marcus Rashford.

Sport2021-04-18 19:01

Mason Greenwood klev fram för första gÄngen i början av andra halvlek. Marcus Rashford avancerade lÀngs vÀnsterkanten och slog ett lÄgt inspel mot Bruno Fernandes. Portugisen valde att hoppa över bollen som i stÀllet gick rakt till en framstormande Greenwood som sköt in ledningsmÄlet i 48:e minuten.

Men Burnleys 1–1-replik kom bara tvĂ„ minuter senare genom James Tarkowski.

Greenwoods andra mÄl kom i 84:e minuten. Efter en misslyckad hörna fick han bollen serverad till höger om straffomrÄdet. 19-Äringen bröt in och sköt ett snabbt skott som tacksamt styrdes pÄ en försvarare och in i mÄl.

United vann till slut med 3–1 efter att formstarke uruguayanen Edinson Cavani punkterat matchen i slutet. Burnley tryckte pĂ„ för en kvittering vilket kom att resultera i en kontring för United. En kontring som Cavani rundade av genom att stöta in slutresultatet frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll.

Kortvarig mÄlglÀdje

I London rÀddades Arsenal av ett sent kvitteringsmÄl.

Arsenal hade dock en boll i mÄl efter 40 minuter genom Dani Ceballos. Spanjoren avslutade en sekvens med att förvalta ett inlÀgg frÄn landsmannen Hector Bellerin.

Men mÄlglÀdjen blev kortvarig för Arsenal. Bukayo Saka bedömdes vara offside i samband med sekvensen som föregick mÄlet och efter VAR-granskning dömdes mÄlet bort.

Tyngre blev det i andra halvlek nĂ€r Josh Maja gav Fulham ledningen med 1–0 i 59:e minuten.

Arsenal gjorde allt i sin makt för att kvittera men minuterna tickade ivĂ€g, men i matchens absoluta slutskede fick Arsenal en hörna som letade sig in i straffomrĂ„det. NĂ„gra studsar senare nĂ„dde den fram till Edward Nketiah som skickade in slutresultatet 1–1.

Tungt för Fulham

VAR krÀvdes dock för att avgöra om Arsenals Rob Holding var offside och störde Fulhams mÄlvakt Alphonse Areola i samband med mÄlet. Men denna gÄng var videogranskningssystemet pÄ Arsenals sida och mÄlet godkÀndes.

För Fulham Àr det ett tufft resultat i kampen om att sÀkra en plats i Premier League nÀsta sÀsong. Laget ligger pÄ 18:e plats med 27 poÀng. vilket betyder nedflyttning, och har sex poÀng upp till Brighton och Burnley pÄ sÀker mark.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!