Gullringen letar ny tränare – här är två drömnamn

Daniel Ohlsson är aktuell för en fortsättning i Gullringens GoIF. Samtidigt har klubben kontakt med andra potentiella tränare. "I det här läget tittar vi brett", säger Patrik Wärnehall i sportgruppen.

Efter tre säsonger på Gullemon är det oklart om det blir någon fortsättning för Daniel Ohlsson.

Efter tre säsonger på Gullemon är det oklart om det blir någon fortsättning för Daniel Ohlsson.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-13 19:10

Under Daniel Ohlssons ledning har Gullringen kommit tvåa, sexa och femma i division 4. Frågan är om samarbetet fortsätter även nästa säsong? Det kan varken Ohlsson själv eller klubben svara på för tillfället.

Helt klart är att Gullringen sonderar tränarmarknaden.

– Daniel är inte utesluten på något sätt, men vi vill kika över situationen lite, säger Patrik Wärnehall.

Brukar ni göra det efter säsongens slut? 

– Daniels kontrakt går ut och han har varit här i tre år. Då vill vi checka av läget för att se om det finns några andra spännande namn. Samtidigt är Daniel ett av namnen som vi diskuterar. Det är inga konstigheter.

Patrik Wärnehall bekräftar att Gullringen har varit i kontakt med tänkbara ersättare till Daniel Ohlsson. Men han vill inte berätta hur många namn det handlar om.

– Då får jag dra till med den gamla klassikern "inga kommentarer". Det var länge sedan som jag svarade det, haha.

När vill ni att tränarfrågan ska vara löst?

– Vi vill ha det klart så fort som möjligt, men huvudsaken är att det känns rätt. Av erfarenhet vet jag att det kan dröja ända till jul ibland.

Enligt uppgifter till Sporten finns bland annat Kristian Bergström och Andreas Thomsson med på tränarlistan. Stämmer det?

– Där vet du nog svaret... inga kommentarer.

Daniel Ohlsson säger så här om en eventuell fortsättning i Gullringen:

– Mitt nuvarande kontrakt sträcker sig fram till den 31 oktober. I övrigt vet jag inte mycket mer än någon annan.

Hur går dialogen med Gullringen?

– Vi har inte pratat jättemycket. Jag och "Patte" (Wärnehall) har haft kontakt till och från. Jag har varit sjuk de senaste veckorna, så vi har inte haft möjlighet att sätta oss ner och summera säsongen ordentligt.

Vill du fortsätta?

– Jag är öppen för förslag. Mycket mer än så kan jag inte säga för tillfället.

När det gäller spelartruppen har Gullringen lagt en bra grund. I nuläget är det tio spelare som har kontrakt för nästa säsong. Den viktiga trion Alexander Svartz, Ola Lindblom och Rasmus Bexell är klara sedan tidigare. Och den senaste veckan har bland annat Jesper Wärnehall, Albin Gustafsson och Sebastian Svartz lämnat klartecken till en fortsättning.

Hittills har klubben presenterat ett nyförvärv: målvakten Petter Gustafsson, som är tillbaka på Gullemon efter en sväng i Vimmerby IF.

– I princip hela centrallinjen är klar, vilket givetvis känns bra. Det kommer fler presentationer inom kort, säger Patrik Wärnehall.

Hur tänker ni kring lagbygget?

– Först och främst vill vi behålla så många spelare som möjligt från årets trupp. Sedan vet man aldrig vad som händer. Vi får räkna med att någon eller några försvinner. Så är det alltid.

– Vårt mål är att både bredda och spetsa truppen. Tanken är att vi ska ha 26-27 spelare nästa år, för att kunna bedriva två lag på ett bra sätt. Den här säsongen bestod truppen av 22 spelare, vilket kanske var något för lite.

Är det någon speciell spelartyp ni söker?

– Nej, inte på rak arm. Vi tittar brett. Sedan kommer det spelare underifrån som ser spännande ut. Vi har ett duktigt 05-lag, där några av spelarna fick spela seniorfotboll redan i år, säger Patrik Wärnehall.

I förra veckan hade Gullringen besök av ett antal testspelare, bland annat Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih från Lojal, Ilhan Jejna från IFK Tuna och William Stejdahl från HM IS. Säsongens sista träning genomförs på onsdag kväll. Då väntas ytterligare ett par nya namn vara på plats.

Lagkaptenen Alexander Svartz har kontrakt även nästa säsong.Precis som mittbackskollegan Ola Lindblom.
Lagkaptenen Alexander Svartz har kontrakt även nästa säsong.Precis som mittbackskollegan Ola Lindblom.
Gullringens trupp 2021

Mittbacksduon Alexander Svartz och Ola Lindblom har giltiga kontrakt sedan tidigare, liksom Rasmus Bexell och Bell Maneetup. Erik Ståhlgren har ett optionsår som han ännu inte tagit något beslut om.

Följande spelare har förlängt sina kontrakt den senaste tiden: Albin Gustafsson, Jesper Wärnehall, Olle Eriksson, Hugo Johansson och Sebastian Svartz.

Petter Gustafsson från Vimmerby IF är klubbens första nyförvärv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!