Gunlers hyllning efter målen: "Hon är med mig"

Noel Gunler slog till dubbelt när Sverige besegrade Österrike med 4–0. Målen tillägnade han sin mormor som gick bort samma dag som JVM inleddes. –Hon är med mig här och jag gör mitt bästa på isen, säger han till Viasat.

Noel Gunler höjde högerarmen i skyn efter båda sina mål.

Noel Gunler höjde högerarmen i skyn efter båda sina mål.

Foto: Jason Franson/TT

Sport2020-12-29 06:05

Noel Gunler har fått en fin inledning på JVM-turneringen i Kanada och utnyttjat sitt fruktade skott till max. Tre mål har det blivit hittills för Brynästalangen.

I 4–0-segern mot Österrike pricksköt han in både 1–0 och 3–0. Båda målen firades genom att höja högerarmen mot skyn. En hyllning till 19-åringens mormor som gick bort i julhelgen.

– Det var känslosamt. Jag fick reda på det efter matchen mot Tjeckien, säger han och fortsätter:

– Det betyder jättemycket. Hon är med mig här och jag gör mitt bästa på isen.

Sverige var ett par nummer större än Österrike matchen igenom och Gunler hade chans på fler mål.

– Självklart hade jag väldigt gärna gjort ett tredje mål. Jag tycker vi gör en ganska solid match. Det svåra mot ett lag som Österrike är att köra på i tre perioder, oavsett vad det står, säger han till Viasat.

Förbundskapten Joel Rönnmark var glad över Gunlers fullträffar.

– Jättefint att han får göra de här fina målen och jättefint att han tillägnar dem till sin mormor, säger han på presskonferensen efter matchen.

Sverige spelar nästa match natten mot nyårsafton. Då väntar betydligt tuffare motstånd i form av Ryssland.

– Motivationen kommer att vara på topp och vi kommer att behöva tävla än mer än vi har gjort de här två matcherna. Det kommer att krävas en rejält bra insats från vår sida och vi ser fram emot en tuff utmaning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!