Hägerstads stenhårda matchande - flera skador

Hägerstads IF har inte legat på latsidan under inledningen av den här säsongen. De har redan hunnit avverka fyra matcher – på elva dagar. "Helst hade jag sluppit det här scenariot", säger lagets tränare Jesper Wahlström.

Hägerstads IF har spelat fyra matcher på elva dagar.

Hägerstads IF har spelat fyra matcher på elva dagar.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-07-03 18:00

Måndagen den 22 juni spelade Hägerstads IF säsongens första match, den fjärde redan på torsdagen den 2 juli. Det täta matchandet är dock ett medvetet val från klubbens sida. 

– Vi har många innebandyspelare i laget så vi tänkte att vi spelar så många matcher som möjligt nu. Vanligtvis brukar innebandy- och fotbollssäsongerna krocka med varandra och då kan vi tappa 3-4 nyckelspelare per match, förklarar Wahlström och fortsätter: 

– Dessutom är det roligare att spela fotboll den här tiden på året och vi känner att elva matcher i höst blir tufft. 

Men med så många matcher på kort tid så ökar skaderisken. Märk väl så drabbades Hägerstad också hårt under matchen mot Dulqad, då fem spelare skadade sig. 

– Försäsongen har varit ryckig och det har svårt att bygga upp spelarna och förbereda dem på bästa sätt. Det är typiska skador, baksida lår som ryker och krampkänningar. 

Den senaste matchen, 5–1-segern mot Brokind, var förmodligen ändå den bästa insatsen hittills enligt Wahlström. Men Hägerstad får inte chansen att bygga vidare då det nu väntar sommaruppehåll. 

– Samtidigt är det bra för alla att ta sig tid nu och få läkarvård. På så sätt kommer uppehållet lägligt och det var en skön känsla efteråt att veta att vi får ledigt. 

Till hösten räknar Wahlström med att de flesta av de nu skadade spelarna är tillbaka. Kanske finns också ett och annat nyförvärv på plats då. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!