Håglöst Malmö chanslöst mot starkt Luleå

Matchen mellan Malmö och Luleå var avgjord redan efter 20 minuter. Då hade norrbottningarna gjorde 3-0 på skåningarna. –Den här matchen är bara att glömma, säger Ponthus Westerholm till C More.

Luleåjubel efter seger borta mot Malmö.

Sport2020-10-17 17:45

Åtta omgångar in i SHL har Luleå ännu inte förlorat under ordinarie speltid. Borta mot Malmö var segern aldrig ens hotad.

Efter en period ledde gästerna med 3-0 efter att ha varit fullständigt överlägset. Skotten slutade 15-3 och målen stod Jack Connolly, Einar Emanuelsson och Jonas Berglund för.

40 minuter senare och en sammanlagd skottstatistik som lyste 34-17 bredvid resultatet 4-2 till gästerna.

Serieledare

– Jag tycker den är bra. Den bästa förstaperioden på hela säsongen tror jag. Det jämnar ut sig lite i tredje och de går verkligen för det. Vi hade bra kontroll på grejerna och de skapade inte så mycket chanser. På det stora hela kändes det tryggt, säger gästernas lagkapten Erik Gustafsson till C More.

– Vi är obesegrade efter 60 minuter och det ska vi ta med oss, lägger han till.

I en haltande tabell går Luleå upp i serieledning. För Malmö är det värre. Skåningarna ligger näst sist med två segrar och fyra förluster i inledningen av serien.

– Jag är inte alls nöjd. Vi är inte redo när pucken släpps. Inget stämmer i de två första perioderna. Den här matchen är bara att glömma, säger Ponthus Westerholm.

Bröt sviten

Vid sidan av Luleå fortsätter Örebro att övertyga. Efter tre raka förluster vann Närkelaget med 3-2 borta mot Oskarshamn efter att ha slitit hårt för segern.

Långt in i den tredje perioden ledde gästerna med 2-1 efter mål från Lukas Pilö och Joonas Rask. När Borna Rendulic gjorde sitt sjätte mål för säsongen i öppen kasse fram till 3-1 med knappt tre minuter kvar att spela var saken klar. Oskarshamn reducerade förvisso till 2-3 men kom inte närmare än så.

– Ibland är det sådana här matchen, men huvudsaken var att vi vann. De gav oss en rejält tuff match, säger Örebros Robin Salo till C More.