Hallenius hjälte när Sundsvall vann

GIF Sundsvall är tillbaka i vinnarspåren efter 2–0 hemma mot Norrby. Linus Hallenius satte dit ledningsmålet – hans första i superettan sedan återkomsten. Även James Keene gjorde säsongens första ligamål och blev hjälte för Öster.

Hallenius slog till med ett mål i Sundsvalls seger. Arkivbild.

Sport2021-04-24 20:59

Det blev en ordentlig missräkning för Sundsvall senast när de förlorade mot Värnamo – men mot Norrby studsade man tillbaka på bästa sätt. Det dröjde dock till den 62:a minuten innan ledningsmålet kom, och det var Linus Hallenius som slog till.

32-åringen, som återvände till Sundsvall från Norrköping inför säsongen, nåddes av en krosspassning från egen planhalva och löpte sig till ett friläge som han förvaltade väl. Tredje gången gillt för Hallenius som gått mållös i de två första matcherna.

Slutresultatet fastslogs till 2–0 åtta minuter senare. Det är topptippade Sundsvalls första seger för säsongen.

– Fantastiskt skönt att vi fick vinna och ta vår första seger, säger Hallenius till Discovery.

På Visma arena i Växjö fortsatte Öster sin fina inledning på säsongen. Smålänningarna vann med 2–1 – och även här blev en rutinerad pjäs hjälte. 35-årige James Keene satte dit segermålet från nära håll efter fint spel i den 73:e minuten. Det är hans första ligamål för säsongen.

Öster har sju poäng efter tre matcher och leder superettan med en match mer spelad än ett antal lag.

Värnamo följde upp skrällsegern mot Sundsvall med ytterligare en trepoängare hemma mot Brage. De vann med 1–0 efter ett mål i andra halvlek av Robin Dzabic som blev inbytt tre minuter tidigare.

Det blev 1–1 mellan Trelleborg och Örgryte på Vångavallen. Örgryte har haft en tuff start på säsongen och tog sin första poäng, men de avancerade inte från jumboplatsen.