Halmstad BK värvar back från Ghana

Halmstads BK som är tillbaka i allsvenskan har bekräftat sitt första nyförvärv för säsongen. Den ghananske högerbacken Phil Ofuso-Ayeh har skrivit på för året ut, skriver Hallandsposten.

Halmstad BK har gjort sitt första nyförvärv för säsongen. Arkivbild.

Halmstad BK har gjort sitt första nyförvärv för säsongen. Arkivbild.

Foto: Mats Andersson/TT

Sport2021-02-13 13:25

Ofuso-Ayeh var tidigare lagkamrat med Halmstad-spelaren Joseph Baffo i Eintracht Braunschweig. Baffo bjöd in honom att träna med klubben.

Han har tränat med klubben i två veckor och spelat tre halvlekar. Halmstad BK:s manager Magnus Haglund har imponerats av 29-åringen.

– Jag blev framför allt imponerad av hans speed och spelförståelse, hur snabbt han anpassade sig efter vårt sätt att spela, säger Haglund.

Ofuso-Ayeh har tidigare tillhört engelska klubben Wolverhampton utan att göra en enda A-lagsmatch. Han var utlånad i två sejourer till Hansa Rostock respektive Würzburger Kickers.

Högerbacken har dragits med en hälskada sedan mars 2019 som gjort att han inte spelat en enda match sedan dess – fram tills ett inhopp mot Falkenberg för två veckor sedan.

– En del kanske tror att jag är slut som spelare med min historik, men jag hade bara inte träffat rätt person som kunde hjälpa mig, sade han i en tidigare intervju med Hallandsposten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!