Hammarby nollat mot AIK: "Vi gömmer oss"

Inte en mållös match sedan 1 september 2019. Men mot AIK tog det tvärstopp för Hammarby. –Jag är jävligt besviken på hur vi beter oss i dag, säger mittbacken David Fällman.

David Fällman var allt annat än nöjd med hur Hammarby spelade mot AIK.

David Fällman var allt annat än nöjd med hur Hammarby spelade mot AIK.

Foto: Jessica Gow/TT

Sport2020-06-21 21:45

Hammarby har lyfts fram som en stark guldkandidat i årets allsvenska – men säsongsinledningen 2020 har inte varit perfekt.

Efter poängtappet mot Elfsborg senast (2–2) kom en rejäl missräkning mot AIK på ett folktomt Tele2 arena. Offensiva och frejdiga "Bajen" som avslutade förra säsongen med åtta raka segrar och vräkte in mål agerade plötsligt håglöst och utan spets.

– Vi var inte rättvända mot mål. Det blev fel helt enkelt, säger Muamer Tankovic som inte alls kom till sin rätt.

"Horribla misstag"

TT: Var det här er sämsta match på väldigt länge?

– Ja, det var det definitivt. Sen möter vi också ett bättre AIK. De var sugna på att spela och de har duktiga spelare. De var mer sugna på att spela än vad vi var i dag.

Faktum är att Hammarby inte blivit nollat sedan de mötte IFK Norrköping på bortaplan den 1 september förra året (0–2).

– Vi spelar långt när vi ska spela kort. Vi spelar kort när vi ska spela långt. Det var en konstig match, säger tränaren Stefan Billborn och fortsätter:

– Det är horribla misstag i dag. Vill man inte ha bollen så kan det gå lite hur som helst. Jag tycker vi gömmer oss.

"Skylla oss själva"

Mittbacken David Fällman skriver inte under på att spelarna gömde sig mot AIK – men någon bra insats var det definitivt inte, menar han.

– Vi förlorar dueller, vi förlorar 50/50-bollar, vi springer inte när vi vinner bollen. Vi sårar dem inte, det är för dålig kvalitet. Vilket förvånar mig för det är där vi har bra kvaliteter.

– Jag är jävligt besviken på hur vi beter oss i dag. Jag tycker vi får skylla oss själva med tanke på hur vi beter oss där ute.

Efter en intensiv start på allsvenskan får Hammarby nu ledigt i en vecka. Nästa match är borta mot nykomlingen Mjällby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!