Hammarby tog klar seger mot Östersund

Hammarby är kvar i toppstriden i allsvenskan efter en målrik andra halvlek mot Östersund. Hammarby vann med 3-1. –Det viktigaste är att vi tar poäng, säger målskytten Alexander Kacaniklic.

Hammarbys Aron Johansson jublar med Alexander Kacaniklic (#20) efter sitt 0-3-mål under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Östersunds FK och Hammarby IF på Jämtkraft Arena.

Sport2020-10-25 16:40

Hammarby vände dödläget i första halvlek bara ett par minuter in i andra halvleken och åkte från Östersunds hemmaarena som segrare efter ett jämnt portionerat målskytte i matchens andra halva.

Med 0-0 i halvtid, trots att Hammarby så gott som ägt matchen efter den första kvarten, klev den ständige assistkungen Gustav Ludwigson fram och blev förste målskytt i den 53 minuten. Knappa tio minuter senare var lagkamraten Alexander Kacaniklic framme och nätade - och tio minuter senare såg Aron Johansson till att ge Hammarby en bekväm tremålsledning.

"Skönt för egen del"

– Det är skönt för egen del, jag känner mig i bra form. Det viktigaste är att vi tar poäng och är med i racet, säger Alexander Kacaniklic, som stod för två assist, till D Play.

Med 0-3 såg det ut att vara helt avgjort, men Östersunds Blair Turgott såg i alla fall till att hemmalaget fick spräcka nollan när han reducerade till 1-3 ett par minuter senare. Turgott var nära att bli hemmalagets hjälte redan i första halvlekens sista minut, men det som kunde blivit hans 1-0-mål dömdes bort för offside.

"Alltid tråkigt att förlora"

Förlusten sågs dock inte som något större nederlag av hemmalagets tränare Amir Azrafshan. Han tyckte istället att matchens första kvart, där ÖFK var med och utmanade, var ett gott tecken på att laget blir allt mer sammansvetsat.

– Alltid tråkigt att förlora, men vi börjar bra, säger han i D Play.

Att Hammarby segrade innebär att laget fortfarande är med i toppstriden i allsvenskan, just nu som sexa i en haltande tabell bakom Elfsborg, Djurgården, IFK Norrköping med samma poäng men med en match mindre spelad.