Han lämnar Vimmerby Hockey: "Givetvis är vi besvikna"

Vimmerby Hockey tappar en spelare på backsidan. Det är nyförvärvet inför säsongen, Jonathan Augustin, som lämnar klubben och som avslutar karriären.

Jonathan Augustin, till vänster, lämnar Vimmerby Hockey.

Jonathan Augustin, till vänster, lämnar Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-10-13 15:02

22-årige Jonathan Augustin kom till Vimmerby Hockey från konkurrenten Nybro Vikings inför den här säsongen. Efter att ha missat de två inledande matcherna med VH i Hockeyettan så fanns backen med i de två senaste, där det blev dubbla förluster (mot Troja och mot Karlskrona). 

Under tisdagen stod det klart att det inte blir några fler matcher i VH-dressen för Augustin.

– Ett tråkigt och oväntat besked. Han säger att han inte har motivationen att spela vidare, och har känt så en längre tid, redan innan han kom hit. Det finns inga hard feelings och vi tackar Jonathan för tiden här, men givetvis är vi besvikna över att han kommer med detta besked nu, när han känt så under så lång tid. Det borde han kunnat meddelat tidigare så hade vi löst det då, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande. 

Persson fortsätter:

– Förhoppningsvis kommer vi kunna presentera en ersättare snart. Antingen går vi på lån till en början, eller så hittar vi en permanent lösning för resten av säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!