Överlägsen vinst och segersång – så här såg det ut

Vi grottade ner oss i den lokala sportens minnesvärda ögonblick. Här är några av guldkornen vi hittade från 10, 20, 30, 40 och 50 år tillbaka.

Vimmerby IF-laget vann Hjortseryds cup år 2002. Olof Östenberg från Hultsfred tog tre USM-medaljer. Maria Sundberg och Ida Zetterström från Målilla var med och vann Svenska Spel Cup. Det och mycker mer finns med i återblicken.

Sport2022-03-20 08:30

10 ÅR SEDAN:

• Friidrottstalangen Olof Östenberg från Hultsfred tog hela tre medaljer, två silver och ett brons, i ungdoms-SM som avgjordes i Göteborg. Under samma tävling slog han personligt rekord i både 60 meter häck och stavhopp.

– Jag är riktigt nöjd med min insats, jag slog till och med PR två gånger, sa Olof Östenberg.

Maria Sundberg och Ida Zetterström i landskapslaget från Målilla var med och vann Svenska Spel Cup i F15 i bandy. Målilla Bandy producerade under den här tiden nya svenska mästare på löpande band.

– Helt otroligt, det är fantastiskt på alla sätt, sa Tommy Skoog, ungdomsansvarig i Målilla Bandy.

undefined
Maria Sundberg och Ida Zetterström från Målilla var med och vann Svenska Spel Cup i F15 i bandy för 10 år sedan.

20 ÅR SEDAN:

• För första gången arrangerades Hjortseryds cup i Elajohallen i Oskarshamn, och på konstgräs dessutom. Vimmerby IF:s F87-lag tog sig hela vägen till final. Vimmerbytjejerna vann finalen mot Rumskulla med 4-2. VIF:s Linda Bengtsson blev turneringens bästa målskytt med sex fullträffar. De som spelade: Emma Jacobsson, Carolina Ebbesson, Pauline Schultz, Amanda Lindgren, Emelie Elvingsson, Annelie Söderholm, Linda Bengtsson, Evelina Ingelsjö, Madelen Hjelm, Julia Ericsson, Loise Olofsson, Viktoria Elebring, Anna Rundgren, Nathalie Milton, Petra Einarsson och Carolina Antonsson.

undefined
Här är Vimmerby IF-laget som vann Hjortseryds cup år 2002.

30 ÅR SEDAN:

• Vimmerby IF blev nedflyttade till division tre. Ett tungt besked för den unge ishockeyfantasten Fredric Jaensson, som gjorde allt för att hålla laget kvar i Hockeytvåan. Titeln som poängkung i den interna poängligan med 20 mål och 15 assist på 36 spelade matcher, räckte tyvärr inte hela vägen. 2010 bestämde sig Jaensson för att lägga handskarna på hyllan som en av Hockeyallsvenskans främsta målskyttar genom tiderna.

40 ÅR SEDAN:

• Efter ett gäng heta matcher så var det Kisa-tjejerna i KBK som vann handbollskorpen i Vimmerby, tre poäng före länsgrannarna Thorns. Att det var god stämning i KBK efter den sista segermatchen kunde ingen undgå då man kunde höra tjejerna sjunga för fullt inne i omklädningsrummet. "Vi har vunnit korpen, vad vi är bra".

undefined
Damerna i Kisa BK:s handbollslag vann Vimmerbykorpen 1982 och sjöng högoktavigt i omklädningsrummet efteråt.

50 ÅR SEDAN:

• Ett tiotal skidåkare från Rimforsa anmälde sig till den första vinter-SMU-iaden som ägde rum i Bollnäs. Och en av de skulle till slut även komma att stå som segrare, nämligen Anna-Carin Lundh:

– Att bli överlägsen segrarinna med en minut och 23 sekunder bevisar att träningen lönar sig.

Olof Östenberg från Hultsfred tog tre USM-medaljer för exakt tio år sedan. Han slog även sitt PR i två grenar.