Han tar minnena till hjälp

Andreas Jonsson har varit inblandad i flera av de händelser som har etsat sig fast hårdast i minnet från Målillas GP-tävlingar. Seger, finalförlust på mållinjen och ambulanstransport från banan. AJ har täckt in det mesta under nio år. - Nu är det dags för något bra igen, säger han.

Sport2015-07-24 19:47


2006 var året som ingen av de som var på GP-tävlingen i Målilla kommer glömma. Andreas Jonsson vann sin första GP-seger och stämningen runt G&B Arena var helt galen.
Nästan likadant 2011 då Jaroslaw Hampel och Andreas utkämpade en makalös kamp, som Andreas tyvärr förlorar på mållinjen.
- Gemensamt för de här båda tävlingarna var stämningen. Jag får fortfarande gåshud när jag tänker på det. Det var ett fullständigt makalöst tryck inne i grytan. Av sådana minnen kan jag fortfarande få energi när jag kommer hit, säger Andreas.

Dags för något bra
Målillas GP är annars inte någon av Andreas favoriter - rent sportsligt.
- Nej, och det är lite konstigt. Målilla är som mitt andra hem. Jag älskar att komma hit, älskar banan, inramningen är otrolig och jag har fansen i ryggen. Det känns så mycket som hemmaplan, men det kanske är just det som gör att det knyter sig ibland.
- 2006 och 2011 var fantastiska GP:n men resterande gånger har det inte alls gått min väg. Nu hoppas jag att det är dags för något bra igen.

På ruta ett
GP-säsongen har hittills inte alls varit vad Andreas hade hoppats på. AJ ligger på tionde plats med sina 33 poäng, vilket inte alls är någon katastrof. Mer oroväckande då att det känns som att farten har saknats emellanåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om