Hanna inför avgörande kvalmatchen: "Krävs desperation"

Seger mot Gnosjö i sista kvalmatchen på söndag. Ja, då har Frödinge ett utmärkt läge att åter bli ett division två-lag. "Vi är riktigt taggade", säger Hanna Nilsson.

Hanna Nilsson laddar inför kvalrysaren mot Gnosjö på söndag.

Hanna Nilsson laddar inför kvalrysaren mot Gnosjö på söndag.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-16 20:30

Hon var kapten i Smålandslaget. Sedan väntade fotboll på högre nivå i Linköping. Sedan en tid tillbaka är Hanna Nilsson tillbaka i Frödinge. Nu vill hon föra FBSK till division två. På söndag väntar sista kvalmatchen, då kvalledande Gnosjö kommer på besök.

Som ni kanske minns så var Frödinge bara några minuter från att studsa tillbaka till division två direkt, men slutade snöpligt tvåa bakom serievinnande Fredriksdal. Istället för guldfirande väntade kvalspel. Där har laget inlett med seger mot Alvesta (7–4) och förlust mot Kristianopel (0–2).

Och det är en raffinerad avslutning i kvalet vi har framför oss. Vinner FBSK mot Gnosjö går de om dem, men det är ändå inte säkert att det räcker, då Kristianopel vid seger mot Alvesta kan passera Frödinge på bättre målskillnad.

Hur som helst...Hanna Nilsson ser fram mot avgörandet.

– Det ska bli jätteroligt. Och vi har en bra träningsvecka bakom oss.

Hur är det att vara tillbaka i moderklubben?

– Jäkligt skoj. Det är kul att spela med mina gamla kompisar igen, säger 19-åringen.

Du har testat på spel högre upp i seriesystemet, men är tillbaka på en lägre nivå. Är drömmarna om att nå riktigt högt upp i fotbollen över, eller?

– Nja, kanske. Jag har inte lika stort intresse längre att försöka nå så högt upp. Jag prioriterar det inte lika hårt längre. Det är inte det som är huvudsyftet till varför jag spelar fotboll. Nu spelar jag mer för att jag tycker det är så roligt, men visst. Vi får se vad som händer framöver.

Hanna tror att det är en fördel för laget att det bara är seger som gäller för att de ska kunna vinna kvalgruppen och gå upp.

– Jo, det tror jag. Vi vet vad som gäller och vi måste vara desperata, vilket vi inte var mot Kristianopel i förra kvalmatchen. Det var ganska lamt.

Vad berodde det på?

– Vet inte riktigt, men det var en lång resa och anläggningen och allt runt omkring var inte så bra. Det var ingen inspirerande miljö. Planen var mjuk och så var det massa bananflugor överallt. Haha, jag vet att man inte ska lägga något fokus vid det, men så var det alla fall.

Efter att i princip spelat mittback hela sin karriär, är hon numera central mittfältare. Något hon trivs alldeles utmärkt med.

– Det är kanonkul. Jag känner att jag får ta en större roll när jag spelar på mittfältet.

I FBSK missar Amanda Sundberg matchen, däremot är Evelina Bertilsson tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!