Här är 15 lokala profiler att hålla koll på

Vi fortsätter vår uppladdning inför den efterlängtade starten av innebandyettan på fredag och lördag. Vi sänder första matchen mellan Vimmerby och Ledberg på fredagskvällen 19.30. Eftersom förra säsongen spolierades av coronasmittan friskar vi här upp era minnen. Här är 15 profiler ni måste hålla koll på när säsongen kickar igång.

Här är 15 lokala profiler inför seriestarten.

Här är 15 lokala profiler inför seriestarten.

Foto: Arkivbilder

Innebandy2021-09-16 14:23
undefined
Petter Alm, Bergs IK.

Petter Alm, back, Bergs IK.

SSL-rutinen lyser igenom. En riktigt bra back i både defensiven och offensiven. Tuff i närkamperna, har en bra blick för spelet och är en väldigt bra positionsspelare. Lagkapten och fältherre. En viktig pusselbit i Bergs IK, helt enkelt.

undefined
Oliver Liedberg, Bergs IK.

Oliver Liedberg, forward, Bergs IK.

En hemvändare som hittat tillbaka till moderklubben. En irrationell forward med en otrolig teknik och blick för spelet. En spelare som hade kunnat göra betydligt fler mål om han hade gått på avslut istället för att slå det där sista passet. Med det sagt, har Liedberg ändå prickat in fem mål på sju matcher under försäsongen. En dribbler med rutin från SSL-kval med Onyx för några år sedan.

undefined
Sebastian Hagbergs Bergs IK vann tvåan och gick upp inför i år.

Sebastian Hagberg, forward, Bergs IK.

Har ungefär samma kvaliteter som kollegan Liedberg men är mer en spelare som trampar fart, tar sig in i farliga lägen på egen hand och skjuter. Är en ledartyp som mer visar vägen med sitt spel på planen än pratar. Har erfarenhet från kvalspel till allsvenskan med både Ledberg och Linköping FBC. 

undefined
Adam Wastesson, Ledberg.

Adam Wastesson, forward i Ledberg.

Framspelningar, mål – och en briljant och unik teknik. Zorrofint-mannen har bytt från Åby Oilers till Ledberg. Det är bara att gratta hemmafansen. Många kan trolla med boll och klubba. Men Wastesson kan integrera tekniken i sitt spel och se till att vinna mark i matcherna. Svårstoppad även eftersom han både kan göra sin gubbe och hitta ytor för sitt direktskott. Finns det något han inte klarar av i offensiven, kan man undra.

undefined
Edin Omanovic, ny i Ledberg inför i år.

Edin Omanovic, målvakt Ledberg.

Ledberg vann på lotto i årets silly season när man fick målvakten Edin Omanovic på kroken. Efter sex säsonger i SSL med Växjö och Kalmarsund blir det alltså division ett för målvaktens del. Inte bara en bra målvakt, utan även en vinnarskalle som pushar laget framåt. Han vet vad som krävs för att vinna matcher och ställer krav på sin omgivning. 

undefined
Adam Zetterström, Ledberg.

Adam Zetterström, forward i Ledberg.

Ännu en spelare i Ledberg med meriter från högre serier. Och det märks på planen. Nio mål på 13 försäsongsmatcher är ingen slump. Zetterströms skott skojar man inte bort. Förutom målen visar hans insatser på banan att han är en ledare. Det lär bli en hel del poäng i Ledberg den här säsongen. 

undefined
Markus Lindström, Linköping FBC.

Markus Lindström, center i Linköping FBC.

Tillbaka igen efter sin tunga knäskada. En spelskicklig och klok right-center som gillar att fördela spelet. Har fin rutin från ett antal säsonger i ettan, men även från spel och träningar med SSL-laget. 

undefined
Tom Carlsson, Linköping FBC.

Tom Carlsson, forward i Linköping FBC.

Många spelare passar hellre än skjuter. Det gör verkligen inte Tom Carlsson. Han älskar att skjuta. Han älskar att göra mål. Och det ska han göra också med tanke på vilket fint avslut han har. Men förutom det gillar han även att ta det hårda jobbet. Rutin från SSL som många andra i det här laget. 

undefined
Målvakten David Henningsson i Linköping FBC.

David Henningsson, målvakt i Linköping FBC.

Spännande målvakt som snuddar vid U19-landslaget. Henningsson kom visserligen inte med till VM, men bara snacket i de sammanhanget säger en hel del om potentialen. Seriös, stor men ändå rörlig. En vinnarskalle som älskar att tävla. Har tränat med SSL-laget hela sommaren. 

undefined
Jacob Larsson, Solfjäderstaden.

Jacob Larsson, forward, Solfjäderstaden.

Jacob Larsson har varit med förr - och på högsta nivån. Det märks. Ryktet säger att han är i lite av en egen klass och kanske rent av för bra för den här serien. En forward som har allt. Det blev 46 poäng på 21 matcher säsongen 19/20. Han lär nå de höjderna även nu. Lugn, spelskicklig med ett bra skott och fina framspelningar. 

undefined
Oscar Bierfeldt, Solfjäderstaden.

Oscar Bierfeldt, forward, Solfjäderstaden.

När man tror att han har trasslat in sig i motståndare, presenterar Bierfeldt snabbt en lösning på banan. Han hittar dem där det inte tycks finnas några. Han är en lurig jäkel, helt enkelt. Avig, irrationell och svår att läsa. Lägg till ett par fina handleder, bra passningar och skott så har du en viktig pusselbit i Solfjäderns lag kommande säsong. 

undefined
William Larsson, Solfjäderstaden.

William Larsson, forward, Solfjäderstaden.

Till Motalalagets stora glädje är William Larsson tillbaka igen efter sin knäskada. 26-åringen har meriter från SSL-spel med Kalmarsund och en utflykt till norska högsta ligan. Forwarden ska vara en av de som lyfter laget med sin rutin och sina kvaliteter. Han har en högre nivå i sig och det kommer att märkas när matcherna drar igång. 

undefined
Jonatan Green, VIBK.

Jonatan Green, forward, Vimmerby IBK. 

Ansedda Innebandymagaziet beskrev honom som Sveriges mest jagade spelare i vintras. Enligt dem var 17 klubbar ute efter 23-åringen. Inte så konstigt. Han har ju gjort 453 poäng för moderklubben. En rightare som kan börja anfallet och avsluta det. Syns i matcherna och går sällan av banan utan att ha gjort en näve poäng. Jakten är över. Green stannar i VIBK. Det kommer att behövas för klubben som spelar i ettan för första gången på 20 år.

undefined
Ricky Gustafsson i Vimmerby IBK.

Ricky Gustavsson, back, Vimmerby IBK.

Har fått kaptensbindeln när Victor Wall gick sönder. Den kan tynga vissa spelare. Men inte Ricky. Han har istället sett ut att må bra av den och verkar ha vuxit med uppgiften. Spelar med pondus - med grovjobb och finlir. En profil - på och utanför plan.

undefined
Elias Travtjenko, Vimmerby IBK.

Elias Trawtschenko, forward, Vimmerby IBK.

En spelare med en väldigt intressant utvecklingskurva. Så pass intressant att han kamperar i förstafemman. Och där har han levererat under försäsongen. Distinkt i avsluten, med bra storlek. Född 2002, har framtiden för sig och det är egentligen upp till honom själv hur bra han kan bli. Stor potential.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!