Här är Kisa BK:s senaste spetsvärvning

Kisa BK är sannerligen ingen blyg nykomling i division 4. Nu har klubben gjort klart med Leandro Barros från Kap Verde – som har en imponerande meritlista.

Leandro Barros.

Leandro Barros.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2020-10-13 11:15

33-åringen har representerat många olika klubbar i Stockholm och Östergötland, främst i division 2 och 3. Nästa anhalt blir alltså Kisa BK.

– Det är en ganska välprofilerad spelare i Linköpingsområdet. Bland annat spelade han i BK Derby när de var uppe i "trean" senast, säger KBK:s sportchef Robert Wass.

Hur fick ni nys om honom?

– Han känner några killar i laget och har haft Greger (Johansson) som tränare tidigare. Då kom de väldigt bra överens. Vi tog kontakt med Leo och det löste sig smidigt. Han har sin bas i Linköping och kommer åka med spelarbussen som utgår därifrån.

Vad är det för typ av spelare?

– Det ska vara en allround och hårt arbetande mittfältare/anfallare, som kan användas på flera olika positioner. Det känns verkligen som en stark värvning. Vi har fått bra referenser.

Sedan tidigare har KBK gjort klart med brassen Matheus Garcia Fernandes, som även han har spelat högre upp i seriesystemet.

Ni spänner bågen...?

– Ja, det får man väl säga. Samtidigt ska vi inte få hybris, bara för att det gick bra den här säsongen. Vi ska ta det lugnt och försiktigt. Vi kommer inte plocka in 10-15 nya spelare, utan det blir kanske fem nyförvärv på sin höjd, säger Robert Wass.

Är det någon som lämnar?

– Nej, inte vad vi vet. Än så länge har det bara varit positiva tongångar på spelarsamtalen. Eric Lindblom har kommit in på en utbildning i Stockholm, men han ska mestadels studera på distans. Vi räknar med honom även nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!