Veckans idrottare – de tyckte vi var bäst

Ny vecka, visst. Men vad tar vi med oss från den förra? Här har vi listat några av de vi tyckte utmärkte sig mest ur ett idrottsligt perspektiv.

Här är några av de som tar plats i veckans idrottare. Jesper Ahnfeldt, Vimmerby IBK, Daniel Rehn, Varta och så ett antal lokala kåsaförare.

Här är några av de som tar plats i veckans idrottare. Jesper Ahnfeldt, Vimmerby IBK, Daniel Rehn, Varta och så ett antal lokala kåsaförare.

Foto: Arkiv

Sport2023-11-20 15:10

1) KÅSAHJÄLTARNA
Det är över. Kraftprovet. Mytomspunna Novemberkåsan lockade otroligt mycket folk till skogarna i Vimmerbytrakten. De var där för att ta del av folkfesten och heja fram förarna som slet, kämpade och gjorde precis allt i sin makt för att lyckas med bedriften att ta sig i mål. De var faktiskt ganska många som till slut lyckades med konststycket att göra just det, ta sig i mål. Flera av dem var från trakten. De ska hyllas stort. Bäst gick det för Didrik Gustafsson, som var knappt före klubbkompisen Robert Blom. Utöver dem genomförde även de här lokala förarna tävlingen: Dennis Rotebäck, Robin Stjernström, David Beijer, Sven Höglander, Karl Karlsson, Martin Tildemyr, Arvid Karlsson, Niklas Fransson och Viktor Adolfsén. 

undefined
Jesper Ahnfeldt hade stor del i att Vimmerby vann klart mot Sävsjö.

2) JESPER AHNFELDT
Sicken match han gjorde, Jesper. Om VIBK hade klart spelövertag och stor dominans när det kommer till bollinnehav var det ganska jämnt när vi kommer till heta och klara målchanser. I vart fall första två perioderna, då nästan med övervikt till gästande Sävsjö. Nu spelade det ingen roll hur mycket Sävsjö skapade. I Vimmerbys mål stod Jesper Ahnfeldt och han var näst intill omöjlig att överlista. Han var enormt bra, precis som han varit större delen av säsongen. 

3) OSKAR LINDGREN
Bakslaget mot Borås var som bortblåst. Nu var det ny match och helt nya förutsättningar. Då visade Vimmerby samma höga klass i spelet som de haft i princip hela hösten. Vimmerby var bättre än serieledande Karlskrona och vann fullt välförtjänt, låt vara efter avgörande i förlängningen. Backen Oskar Lindgren var mycket, mycket bra och det är inte svårt att förstå varför han har allsvenska blickar på sig.
 

4) MÅLILLA BANDY
Blyg nykomling? Glöm det. Målilla har fått en superstart i bandyettan. Seger i derbyt mot Tjust i premiären – och så klar seger mot Åtvidaberg i helgen. Det här är en inledning på serien som lär få kommande motståndare att analysera detta Målilla lite extra. Någon underskattning kommer definitivt inte att finnas. "En fantastisk känsla nu. Innan säsongen hade jag nog inte trott att vi skulle få en sån här inledning", sa tränaren Daniel Skoog efter 7–3-vinsten.

5) DANIEL REHN
Varta har kommit igång ordentligt i Allsvenkan. Mot Taifun vann Hultsfredsgänget klart, med 15–5. Daniel Rehn briljerade i Varta och slog 950 efter serierna 237, 220, 258 och 235. Strålande bra med andra ord.
 

Flera lokala förare klarade av Novemberkåsan.
Flera lokala förare klarade av Novemberkåsan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!