Slog till med 300-serie • Historisk premiär för laget

Vi har tittat tillbaka och hittat några intressanta händelser i den lokala sporten, för 10, 20, 30, 40 och 50 år sedan!

Här är Rumskullas damlag i fotboll, som förberedde sig för seniorspel.

Här är Rumskullas damlag i fotboll, som förberedde sig för seniorspel.

Foto: Arkiv

Sport2022-12-03 06:00

10 år sedan

* Västerviks FF eller Vimmerby IF? Det var frågan för den då 18-åriga ytterbacken Jonathan Fält Öhr. Valet föll på VIF. Därmed återvände han, efter en säsong i just VFF. 

– Jag ska kriga om en A-lagsplats, sa han.

* 17-årige Max Andersson slog till med en 300-serie i Vimmerby BK:s allsvenska bowlingmöte med Borås. 

– Det var andra gången jag slog 300. Den första kom när jag var 13 år, berättade Andersson efter matchen som VBK vann med 11–9.

undefined
Max Andersson i Vimmerby BK gratuleras efter en 300-serie.

20 år sedan

* Rumskulla fick sitt allra första damlag i och laget förberedde sig för att kliva in i seniorfotbollen. Klubben hade tidigare aldrig haft ett damlag i seriespel på seniorsidan. Tränaren Peter Fjällgård såg chansen att starta ett flicklag i Rumskulla redan 1994 – och stommen var kvar inför säsongen 2003. Kaisa Askevik och Karin Fjällgård var två av spelarna i laget. De såg fram emot seriespelet och trodde att det skulle bli utvecklande.

Peter Fjällgård var inne på av gemenskapen var lagets största styrka.

– Träffas man två till tre gånger i veckan i åtta år så säger det sig självt. Vi vet ofta mer om varandra än många familjer.

* Janne "Boda" Carlson tackade nej till ett tränaruppdrag i division 3-laget Hvetlanda GIF. Istället bestämde sig tränaren för att förlänga med Målilla GoIF och göra sin andra säsong där.

undefined
Här är Rumskullas damlag i fotboll, som förberedde sig för seniorspel.

30 år sedan

* Vilken drömsäsong! Rosenfors IK hade anledning att fira. Tre av föreningens totalt fyra lag vann sina serier under säsongen. Den renodlade satsningen på dam- och flickfotboll gav resultat. Veteranen Marita Adolfsson blev den första damspelaren att tilldelas guldnålen. På 315 matcher hade hon gjort 320 mål (!). Maria Nilsson vann skytteligan i 16-årslaget, på 44 fullträffar. Madelene Bohman och Carolin Nilsson var målbäst i F14 respektive F12.

40 år sedan

* Ett flertal handbollsintresserade ungdomar fick chansen att träna på Vimmerby IF:s nybörjarskola. Mikael Hultgren och Christina Johansson hade hand om träningarna. Vid den här tidpunkten var intresset för handboll stort bland flickor, medan ishockey var större på pojksidan.

undefined
Vimmerby IF höll i handbollsträningar för intresserade ungdomar.

50 år sedan

* Vimmerby IF:s hockeyherrar tog en stark 5–3-seger borta mot Boro/Lif och stormade fram mot seriesegern. VIF hade med sig ett stort bortafölje till matchen.

– Det är underbart, vilken publik vi hade här. Det gör oerhört mycket för grabbarna, sa ordföranden Åke Härle.

Jonathan Fält Öhr lämnade Västerviks FF för att återvända till Vimmerby IF.
Jonathan Fält Öhr lämnade Västerviks FF för att återvända till Vimmerby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om