Lista: Här är veckans bästa idrottare

Ännu en vecka som till viss del präglats av inställda matcher. Hur som helst. Flera av traktens lag och idrottare var ändå i farten. Här är de vi tycker varit mest framträdande.

Fyra på vår topplista över veckans bästa idrottare, Pelle Ström, Adrian Söderpalm, Robin Christoffersson och Erik Karlsson.

Fyra på vår topplista över veckans bästa idrottare, Pelle Ström, Adrian Söderpalm, Robin Christoffersson och Erik Karlsson.

Foto: Arkiv

Sport2022-02-07 13:09

1) ADRIAN SÖDERPALM, Hultsfreds Handboll

Den tekniskt skicklige HHF-spelaren har imponerat under säsongen och fortsätter göra många mål. I derbyt mot Eksjö satte han hela 15 bollar i mål, nästan hälften av Hultsfreds hela målskörd. Tyvärr räckte det inte för poäng för laget i den så viktiga matchen – trots bra läge och ledning i slutminuterna. 

undefined
Adrian Söderpalm gjorde 15 mål för Hultsfred.

2) ROBIN CHRISTOFFERSSON, Vimmerby Hockey

Vimmerby har två duktiga målvakter. Den senaste tiden har Robin Christoffersson fått förtroendet – och gjort det riktigt bra. I söndags höll han nollan mot Skövde och stod dessutom för starka insatser även mot Huddinge och Kalmar tidigare under veckan. 

undefined
Robin Christoffersson har varit vass i VH-målet senate tiden.

3) ERIK KARLSSON, Målilla Bandy

Näsa för mål. Ja, det har verkligen Målillas anfallare Erik Karlsson. Målilla har matchat flitigt en period. I helgen blev det två kamper – och poäng i båda. I krossen mot Skirö B satte Erik Karlsson fem av rödvitts åtta mål. Mot Tranås blev det fyra fullträffar.

undefined
Erik Karlsson har varit ordentligt på målhumör den senaste tiden. Målillaanfallaren gjorde nio mål i helgen.

4) PELLE STRÖM, Vimmerby Hockey

En otroligt viktig spelare för Vimmerby och en riktig försvarsgeneral. Levererar i princip alltid på en hög och jämn nivå. "Slog knappt ett felpass och satte knappt ett felskär", löd bedömningen efter Skövdematchen. 

undefined
Pelle Ström är nyckelspelare i VH.

5) SAMUEL GUSTAVSSON, Vimmerby IBK B

Samuel satte verkligen tonen när VIBK B vann bortaderbyt mot Westervik B (7–4). Han satte 1–0, 2–2 och 4–2 för Vimmerby. Tidigare under säsongen hade Samuel gjort två seriemål. Nu tre på ett bräde. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!