Här är veckans heta & kalla lista

Mycket har hänt i sportvärlden de senaste dagarna. Det här tycker vi har varit hetast och kallast.

Owe Svensson, Stig Thuresson, Krister Lilliequist och Bertil Sigvardsson är några av eldsjälarna i Åby/Tjureda.

Owe Svensson, Stig Thuresson, Krister Lilliequist och Bertil Sigvardsson är några av eldsjälarna i Åby/Tjureda.

Foto: Thomas Augustsson

Sport2019-11-07 19:00

Glödhett
Vi firar en 100-åring!

Vimmerby IF firar 100 år som förening. 100 år, alltså... Nästan så att man knappt kan förstå hur länge det är. Men oj vad viktig föreningen är för staden. Och apropå det: missa inte vår Vimmerby IF-special i lördagstidningen. Vi träffar bland annat en person som varit medlem i föreningen i över 75 år och som vet allt om VIF. På lördag ska det firas ordentlig när föreningen anordnar sin jubileumsfest. 
 

Hett
Tennis på elitnivå

Vimmerby Tennisklubb har tagit steget upp till division ett och ska tävla på elitnivå mot lag som Båstad och Lund. En mycket intressant serie och det ska bli väldigt roligt att följa VTK och se hur de står sig mot starkare motstånd. VTK:s Nilsson x2, Karlsson och Lindström tar sig an Tabergsdalen och Fair Play 2 i helgen. 

Varmt
Imponerande förening

Målilla Bandy premiärspelar i division två på fredag. Då ställs man mot Åby/Tjuredas B-lag. Åby/Tjureda är en speciell förening, som har tagit imponerande kliv i seriesystemet med hjälp av ett stort engagemang från folk på orten. Många har hjälpt klubben att få starkare ekonomi och man har även byggt en bandyhall delvi på egen hand tack vare eldsjälar. Deras A-lag spelar för övrigt i Elitserien och är nykomlingar där. Vi får väl se om Målilla kan störa B-laget. 

Ljummet
John Guidetti

Anfallaren togs ut i Janne Anderssons landslagstrupp. På vilka grunder? Jag vet faktiskt inte. Han är helt under isen och får ju knappt ens sitta på bänken i spanska Alaves. Konstig uttagning, en sådan som Jordan Larsson hade kunnat plockas med istället. Men men... Guidetti är säkert jättebra på att höja stämingen i laget.

Kallt
Vimmerby Hockeys målskytte

VH föll i länsderbyt mot Kalmar, och det är väl inte en skam. Men det som oroar är att VH har otroligt svårt att göra mål. På de fyra senaste matcherna har man bara lyckats göra ett mål i spel fem mot fem, och det målet kom mot Troja/Ljungby fyra sekunder efter att de blivit fulltaliga då VH: tryckt på i PP. Nu ska det väldigt mycket till ifall de gulsvarta ska spela Allettan den här säsongen. 

Iskallt
Åtvidabergs FF

Anrika "Åtvid" är nere i division två. Vilken otroligt misslyckad säsong det blev till slut och frågan är om vi någonsin får se ÅFF uppe på elitnivå igen? Något måste i alla fall hända i och runt klubben. Det positiva är väl att man nu kan bygga om och att man även slipper de långa resorna...

John Guidetti är med i det svenska landslaget igen.
John Guidetti är med i det svenska landslaget igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om