Här är veckans heta och kalla lista

Det har återigen blivit dags för en lista med veckans hetaste och kallaste sporthändelser.

Fansen betyder mycket för Dackarna, precis som för alla andra klubbar.

Fansen betyder mycket för Dackarna, precis som för alla andra klubbar.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2020-05-26 16:00

GLÖDHETT

Engagemanget

När sponsorer drar sig tillbaka, när intäkterna försvinner och när klubbar har det tufft... då finns det allt som oftast en hel del engagerade människor som vill hjälpa. Ett kanonexempel på det är Dackarnas kampanj med fiktiva biljetter. Speedwayklubben drog in nästan 200 000 kronor på sitt "Dackeuppror" och allt tack vare generösa supportrar och personer som vill bidra. Dackarna är bara en av alla idrottsföreningar i Sverige som fått in väldigt mycket pengar från fansen. Det är fint att se hur mycket supportrar faktiskt betyder! 

HETT

Känslan är positiv

Visst bubblar det lite? Visst känns det som att vi kan få se lokal fotboll snart igen? Det lutar mer och mer åt att elitfotbollen ska få grönt ljus för spel från Mr. Tegnell de kommande dagarna. Det kommer att ge distriktsförbunden utrymme och möjlighet att låta sina serier sparka igång. Givetvis kommer det att bli publikfria matcher, både på högre och lägre nivå, men det får vi leva med ett tag.

undefined
Snart kan vi få se lokal fotboll igen, eller?

LJUMMET

Hockeyvärvningar?

Vimmerby Hockey ligger lågt på värvningsfronten för tillfället. När vi nu närmar oss juni återstår det fortfarande några pusselbitar för att truppen till nästa säsong ska vara helt färdig. Visst, läget med coronan har gjort att många spelare och klubbar väljer att avvakta på ett helt annat sätt och klubbarna tvingas vänta på svar – men frågan är hur länge man kan vänta. Å andra sidan har VH gjort klart med några väldigt viktiga pjäser sedan tidigare och har en bra grund att stå på.

KALLT

Förfallet

Åtvidabergs FF har varit i stort fokus den senaste veckan, på ett väldigt negativt sätt. Misstankar om matchfixning, konstiga värvningar och sponsorer med (för) stort inflytande. På fem år har klubben gått från ett mittenlag i Allsvenskan till en krisande klubb i division två. Det är väldigt tråkigt att se en så anrik klubb fallera totalt. Kommer vi någonsin få se "Åtvid" i fotbollens finrum igen?

undefined
För några år sedan var Åtvidabergs FF ett stabilt allsvenskt lag.

ISKALLT 

Inställda folkfesten

Nej, det blir ingen folkfest i Gnagaredalen den här sommaren. Arrangörerna var tvungna att ta det tuffa beslutet att ställa in Semesterracet i år. Ett tråkigt beslut på många sätt, både för folkrace-fansen och för kommunen i helhet. Som det känns nu så är risken stor att även Bullerby Cup ställs in. Två stora arrangemang som betyder otroligt mycket för klubbarna som håller i dem, Vimmerby MS respektive Vimmerby IF. 

undefined
Den stora publikfesten, Semesterracet, ställs in.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!