Här är veckans heta och kalla lista

Det nya årets första vecka har varit full med intressanta sporthändelser, både lokalt och i världen. Här är det som varit hetast och kallast.

Kommunmästerskapet lockade som alltid storpublik.

Kommunmästerskapet lockade som alltid storpublik.

Foto: Roelof Stroetinga

Sport2020-01-08 13:30

Glödhett
Futsalfesten

Ännu ett kommunmästerskap har avverkats och Gullringen fick höja pokalen för 19:e gången i historien. Finalen blev väldigt dramatisk och jag fick äran att avgöra den med sex sekunder kvar att spela mot Södra Vi. Det är alltid något speciellt med att spela ett KM inför en fullsatt hall där varje lag har sin klick av supportrar. Även om turneringen inte betyder så mycket på många sätt så betyder den allt just där och då när man spelar den. Alla lag vill bli bäst i kommunen, den här gången var det Gullringens tur igen.

Hett
Dags igen

Vimmerby IBK har haft ett långt uppehåll men är nu tillbaka när man ställs mot Nybro på fredag. Det ska bli otroligt kul att följa VIBK och se ifall formen från första halvan av säsongen sitter kvar, vilket man så klart hoppas att den gör. Jag tycker inte att det finns mycket som talar för att VIBK tappar det här. Jag tror att VIBK växlar upp och får en kanonstart på vårsäsongen med en seger mot Nybro på fredag. Vi kan nog vänta oss en fullsatt sporthall i Vimmerby som vanligt. 

Varmt
Zlatan

Äntligen är Zlatan Ibrahimovic tillbaka i europeisk fotboll. I Milans möte med Sampdoria i måndags fick Zlatan hoppa in tidigt i den andra halvleken och jag måste faktiskt säga att han såg bra ut. Visst, han var lite statisk, men touchen och intentionerna fanns där. Tänk om Suso, Milans högerytter, hade kunnat slå lite bättre inlägg också...
Jag brukar säga att jag håller på två lag: Barcelona och det laget Zlatan spelar i. Forza Milan!
 

Kallt
Hajpen inför EM

Handbolls-EM för herrar drar igång i veckan men i ärlighetens namn så känns det inte som det. Hajpen har inte varit densamma som vid andra mästerskap. Förhoppningsvis blir det bättre när mästerskapet väl drar igång. Sverige inleder med match mot Schweiz på fredag. Visste ni för övrigt att årets EM spelas i sex städer och tre länder? Inte jag heller. 

Iskallt
Spelartappen i den lokala fotbollen

Amel Komina lämnade Vimmerby IF för Norrköpingsklubben IK Sleipner och nu ser Mohammad Jafr också ut att lämna VIF. Det är två tunga och tråkiga spelartapp, inte bara för Vimmerby IF utan för hela den lokala fotbollen. Det är alltid mycket roligare när det finns en hel drös av toppspelare i de lokala lagen, men samtidigt måste man förstå att spel i högre divisioner lockar. 

Vimmerby IBK är äntligen tillbaka i spel igen.
Vimmerby IBK är äntligen tillbaka i spel igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om