Här är VH-tränarens nästa klubbadress: "Rolig utmaning"

Phil Horsky valde Vita Hästens juniorlag. Även Vimmerbys assisterande tränare lämnar seniorhockeyn för ett uppdrag på juniorsidan. "Det känns som en rolig utmaning", säger Philip Bertilsson.

Philip Bertilsson lämnar Vimmerby Hockeys A-lag för Oskarshamns J20-lag.

Philip Bertilsson lämnar Vimmerby Hockeys A-lag för Oskarshamns J20-lag.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-07-18 17:10

Juniorhockeyn är inget nytt för Bertilsson. Tidigare har han varit tränare i både Vimmerby och Karlskrona. Nu blir det IK Oskarshamns J20-lag i nationella serien, som är den högsta nivån. 

– Jag blir assisterande bakom Johan Jönsson i IKO och flyttar till Oskarshamn någon gång under nästa vecka. 

1 augusti samlas laget för första träningen och redan fem dagar senare är det dags för matchpremiär. Serien startar sedan i september. 

Philip Bertilsson tycker det är en spännande serie som Oskarshamn hamnat i. 

– Det är starka lag rakt över. Vi spelar i den södra nationella J20-serien och får möta lag som bland andra Frölunda, Färjestad, HV 71, Växjö, Linköping, Malmö och andra klubbar med elitlag på seniorsidan, förutom Karlskrona som är ett av lagen tack vare tidigare meriter. Förra säsongen avbröts säsongen redan efter nio matcher på grund av pandemin. 

Vad vet du om ditt nya lag?

– Faktiskt inte så mycket än. Vimmerbykillen Adam Petersson är kvar, men så mycket mer än så vet jag inte i det här läget. Det kommer klarna när vi börjar träna.

IKO lär inte vara tippat i toppen i serien, då konkurrensen är stentuff. 

– Det finns lag vi möter med spelare som är draftade av NHL-lagen. Jag tror inte det är realistiskt att vi är med högst upp i tabellen och krigar, men jag ser fram mot det här och det känns inspirerande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!