Har lirat i juniorlandslaget – nu klar för Vimmerby

Klart? Förmodligen är det så. Mycket tyder på att Vimmerby Hockey har gjort klart med lagbygget säsongen 2023/24 då forwarden Filiph Åström ansluter till klubben. "Vi kommer inte söka aktivt efter fler spelare nu", säger Pelle Johansson.

Västerås är en av klubbarna som VH-förvärvet Filiph Åström representerat sedan tidigare.

Västerås är en av klubbarna som VH-förvärvet Filiph Åström representerat sedan tidigare.

Foto: Andreas Sandström

Sport2023-08-03 12:38

Vimmerbys sportchef utesluter däremot inte att det är säsongens sista nyförvärv i klubben.

– Nej, vi vet att det kan hända mycket under en säsong. 

Är du nöjd med truppen?

– Det känns bra. Visst har vi varit i kontakt med andra spelare också, men ibland går man bet och ibland går allt i lås.

Senaste nyförvärvet då. Vad är det för typ av spelare?

– Filiph är en hårt arbetande spelare och har trots sin ålder hunnit med en hel del. Han kom fram tidigt i Björklövens organisation och var nog inte mer än 15-16 år innan han fick testa på spel i Allsvenskan.

Utöver klassiska Björklöven, så har han också hunnit med att representera Västerås och Frölunda. I Västerås fick han också känna på allsvenskt spel. Tegs SK är moderklubben för centern och på kontot har han även 14 juniorlandskamper med Sverige.

De senaste två säsongerna har han tillbringat i Vännäs, i norra Hockeyettan. Där blev det 43 poäng på 77 kamper.

Har ni haft honom på er radar under lång tid eller är det en spelare som ni tagit kontakt med nyligen?

– Filiph hörde ganska tidigt av sig själv till oss och sedan har det tagit en tid innan det blev klart. Det är många pusselbitar som ska falla på plats och vi visste ju inte riktigt hur det skulle bli med Balint Horvath och Adam Bäckstrand.

I mitten av augusti börjar den gemensamma träningen på allvar. Någon vecka senare är det dags för träningsmatch, borta mot Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!