Hattrick av Isak – tangerade klubbrekordet

Het, hetare, Alexander Isak. Den svenske anfallsstjärnan gjorde karriärens första La Liga-hattrick i 4–0-segern mot Alavés. Isak tangerade samtidigt klubbrekordet i Real Sociedad efter att ha gjort mål sex matcher i följd.

Alexander Isak är het i La Liga.

Sport2021-02-21 17:21

Irländaren John Aldridge och serben Darko Kovacevic har tidigare lyckats göra mål i sex raka ligamatcher för San Sebastián-klubben. Båda har sedan länge lagt fotbollsdojorna på hyllan och nu får de två anfallarna tills vidare dela på klubbrekordet med Alexander Isak.

Den 21-årige svensken hade nämligen stor uppvisning i det baskiska derbyt mot Alavés. Han nöjde sig inte med klubbrekordet utan levererade ett kliniskt hattrick i hemmaborgen.

Vassa avslut

Isak slog till för första gången efter 41 minuter hemma mot Alavés. Mikel Merinos lyra i djupled var utsökt och Isaks löpning perfekt tajmad för att undvika offside. Isak tvekade inte, mötte bollen direkt på volley och satte distinkt 1–0-målet i det baskiska derbyt.

Målet var Isaks tionde i ligan och det sjunde på de sex senaste matcherna.

Det skulle snart komma mer.

Fyra minuter in i andra halvlek satte Isak 2–0. Lille liraren David Silva serverade en fin djupledsboll längs marken och Isaks avslut osade klass och självförtroende när han lättade in bollen i närmaste krysset.

I 62:a minuten fullbordades Isaks första hattrick i spanska ligan. Real Sociedad rullade upp Alavésförsvaret och Mikel Oyarzabals inspel från vänster möttes på ett tillslag av Isak. 3–0 efter en uppvisning i effektivitet.

Byttes ut

Länge var det osäkert om den blågule landslagsanfallaren skulle komma till spel mot Alavés efter att ha fått en smäll i torsdagens tunga 0–4-torsk mot Manchester United i Europa League.

Nu valde tränaren Imanol Alguacil att plocka Isak av banan kort efter 3–0-målet för att spara honom inför kommande uppgifter. Med svensken på bänken utökade Cristian Portu till 4–0 innan John Guidetti med tio minuter kvar fick hoppa in för Alavés.

Segern var tredje raka för Real Sociedad, som befäster femteplatsen i La Liga där trean Barcelona tidigare på dagen missade ett gyllene läge att knappa in på serieledande Atlético Madrid. Barça fick bara 1–1 hemma mot Cadiz. Lionel Messi satte 1–0 på straff, men gästernas Álex Fernández kvitterade på matchens andra straff i 89:e minuten.

För glödhete Alexander Isak finns chansen att i nästa omgång bli ensam om klubbrekordet, men då krävs något extra när tabelltvåan Real Madrid väntar på bortaplan.