Helge: "Roligt spela igen och gott med lagad mat"

Det har varit en hackig säsong för talangen Helge Holmstrand. Nu är han tillbaka i Vimmerby igen på lån från HV71:s J20-lag – och jo...hockeylivet leker igen. "Det känns jättebra och kul att spela igen", säger han.

Helge Holmstrand är tillbaka på lån i moderklubben och har fått en bra start.

Helge Holmstrand är tillbaka på lån i moderklubben och har fått en bra start.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-01-19 20:45

Holmstrand lämnade Vimmerby tidigt för spel i HV och studier i Jönköping. Backen är inne på sin fjärde säsong i elitklubben. Men nu är han alltså tillbaka i moderklubben igen och har fått en flygande start. 

– Det var ingen tvekan när jag fick chansen att spela i Vimmerby. Det är en jättebra möjlighet för mig att spela hockey igen. Och jag känner en del i laget sedan tidigare och det är bara roligt att komma till hallen. Och det är skönt att komma hem och få lagad mat, haha. 

Säsongen har som för så många andra inte varit den allra trevligaste för honom. 

– Nä, jag har rehabat ganska mycket efter en överkroppsskada och sen fick jag corona också i början av november. Den var väl typ, medelsvår. När jag var tillbaka från coronan hann jag bara träna två gånger innan serien pausades. 

Så kom Vimmerby Hockey in i bilden...

Hans första framträdande i Allettan var i fredags, hemma mot Mariestad. Trots matchovana var han en av lagets bästa spelare. Även mot Karlskrona i söndags gick det bra för honom. 

Är du förvånad själv att det har gått så pass bra och att du har kommit in i spelet så snabbt?

– Ja..., det är jag nog. Det är inspirerande och jag har också fått mycket hjälp av killarna i laget, särskilt av Pelle Ström. Nu ska jag bara komma in i spelsystemet ännu mer. Det känns som att jag har mer saker att kräma ur i mitt spel. 

Är det stor skillnad på juniorhockey?

– Det tycker jag. Det skiljer mycket i spelstruktur och system. Här i Vimmerby är det mycket mer strukturerat och med mer tanke. Det känns som att hockeyn passar mig bra. Vi har självklart en tanke i juniorlaget också, men många vill kanske för mycket och överjobbar situationer. 

I söndagens match mot Karlskrona blev Holmstrand målskytt när han satte kvitteringen till 1–1. Rollen som målskytt är ganska så ovan för honom. 

– Ja, plötsligt händer det...(skratt). Det var mitt första mål på två säsonger. Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände. Men det var en härlig känsla. Det är alltid kul att göra mål och få bidra till laget. 

Nu räckte inte målet till vinst, utan det blev förlust med 4–2.

– Jag tycker att vi hade en del oflyt. Det gick inte vår väg. Trots att vi hamnade i underläge i sista perioden så fortsatte vi att tro på det. 

Onsdag kväll väntar hemmamöte mot HC Dalen, där Helge har flera känningar. 

– Jag har spelat med flera av deras spelare tidigare i HV, så det ska bli kul att möta dem. Sedan är väl inte matchen i sig speciell för min del. 

Vad krävs för att ni ska vinna?

– Vi ska göra allt vad vi kan. Det gäller att vi håller oss till strukturen och spelsystemet och utgå därifrån. Vi vet att många lag har svårt att möta oss. Sen handlar det om att fortsätta att jobba stenhårt och försöka vinna alla kamper därute på isen, säger Holmstrand som tycker att det defensiva spelet och skridskoåkningen är hans bästa egenskaper som spelare. 

Vad händer med dig framöver?

– Vi har sagt att vi kör på tills vidare och jag har inte hört något annat från klubben. Sedan får vi utvärdera hur det ser ut efter säsongen. Just nu har jag inte reflekterat över det, utan tycker bara att det är roligt att spela hockey igen. 

LIVERAPPORTERING från 18:45: Följ mötet mellan Vimmerby och Dalen på vår sajt www.vimmerbytidning.se på onsdag

Dalens kapten Karl Smedberg hade en kort sejour i VH. Smedberg och Holmstrand har tidigare spelat ihop i HV.
Dalens kapten Karl Smedberg hade en kort sejour i VH. Smedberg och Holmstrand har tidigare spelat ihop i HV.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!