Många mål och moralstärkande triumfer

Innebandy, ishockey, bowling och handboll. Det är sporterna som finns representerade på listan över Veckans Idrottare. Flera profiler klev fram och bjöd både på många och snygga mål som dessutom ledde till viktiga poäng och moralstärkande triumfer.

Lucas Jidenius, Joel Ahnstedt, Emma Sjökvist, Daniel Stefansson och Marcus Karlsson tar plats på listan över Veckans Idrottare.

Lucas Jidenius, Joel Ahnstedt, Emma Sjökvist, Daniel Stefansson och Marcus Karlsson tar plats på listan över Veckans Idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2021-11-22 11:33

1) Emma Sjökvist, Vimmerby IBK:

Snacka om att vara tungan på vågen. Emma Sjökvist stod för VIBK:s tre avslutade mål under andra halvan av matchen när laget besegrade Husqvarna med 6–5. En seger som bröt trenden för Vimmerbytjejerna som haft det kämpigt under säsongen och fått skral utdelning trots bra spel. Emma Sjökvist visade vägen med tre mål och den inställning som krävs för att ta hem jämna matcher.

2) Lucas Jidenius, Vimmerby Hockey:

I lagmaskinen Vimmerby Hockey är det i regel svårt att peka på enstaka spelare som sticker ut. Bäst bland målskyttarna den här säsongen är nyförvärvet Lucas Jidenius. Två av hans nio mål kom den senaste veckan och det i förlustmatchen mot Nybro stack verkligen ut. En riktig soloåkning från mittzon som lär bli en het kandidat till säsongens mål för laget. Det är extra imponerande av forwarden att komma tillbaka så starkt och snabbt efter att ha ådragit sig en hjärnskakning borta mot Hanhals.

3) Marcus Karlsson, Rimforsa IF:

Han hade inte spelat en innebandymatch på över ett år. Med den talang som 25-åringen besitter spelar det mindre roll. Efter 4.25 gjorde han sitt första mål och totalt blev det fyra mål och ett assist för "Macke" när Rimforsa körde över Linköping U med 9–1. Tillsammans med Tobias Claesson (2+2) och Jacob Sigfridsson (0+3) har RIF ett spel som både räcker och blir över för division 2. Mycket tyder på att det är dags för laget att ta det efterlängtade steget upp i ettan.

4) Daniel Stefansson, Vimmerby BK:

201 i första serien var plumpen i protokollet. Sedan slog Daniel Stefansson 233, 245 och 247. Ett snitt på 231,5 poäng per serie och en prydlig samling strajkar som en glad amatör bara kan drömma om. Poängskörden bidrog starkt till att VBK tog en efterlängtad vinst mot Mariestad hemma med 14–6 och är inne i matchen igen i den allsvenska serien.

5) Joel Ahnstedt, Hultsfred HF: 

Ett spel- och revanschsuget HHF gjorde processen kort med HK Miffe borta i helgen. 19–13 i halvtid med till vinst med 33–26 efter att Hultsfredslaget tagit jobbet och mattat ut sina motståndare. Nyförvärvet Joel Ahnstedt bidrog med sju mål och var en av många spelare i laget som klev fram och levrerade. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!