LISTAN: "Nu börjar det bli pinsamt på riktigt"

Vad har varit hetast och vad har varit kallast i sportens värld den senaste tiden? Här kommer vår lista! Med lokala, nationella och internationella inslag.

Vad har varit hetast och kallast i sportens värld senaste tiden? Kolla in vår lista!

Vad har varit hetast och kallast i sportens värld senaste tiden? Kolla in vår lista!

Foto: Arkiv/TT/Bildbyrån

Sport2024-01-17 15:00

GLÖDHETT

Nykomlingens makalösa prestation

Vem trodde det här inför säsongen? Nykomlingen Målilla Bandy har överträffat alla förväntningar i division 1 och har marscherat uppåt i tabellen. Kommande helg väntar en potentiellt säsongsdefinierande match när tabelltrean Köping kommer till Venhagsvallen. Vinner Målilla den matchen ser det oerhört bra ut inför de avslutande fem omgångarna. MEN. Målilla har ett oerhört tufft spelschema framför sig, där man inklusive Köping-matchen möter lag tre–sju i tabellen samt Jönköping. Det är däremot en delikat situation för rödvitt. De kan ta sig an avslutningen på serien helt utan press, då ingen kan förvänta sig en serieseger. 

undefined
Målilla Bandy står inför en potentiellt säsongsdefinierande match.

HETT

Allettan-succén 

Den starka formen från grundserien håller i sig. VH bara maler på, och utöver en något oväntad kollaps i Kristianstad har "Tigrarna" vunnit alla matcher. Så värst mycket mer går inte att begära. Även om tränare Hampus Sylvegård inte ville lyfta fram det som något negativt spelade VH dessutom de två senaste matcherna med enbart tre hela formationer. Från pressläktaren kändes det dock som att energin tröt något i sista perioden hemma mot Dalen, då VH tappade 3–0 till 3–3. Trots tappet hittade VH tillbaka och var det bättre laget i förlängningen, och vann sen någorlunda rättvist på straffar. Det visar den mentala styrkan i laget. Vilket lag som helst kan gå på knäna i en enstaka match eller period. Det som präglar vinnande lag är huruvida man reser sig och kämpar vidare trots motgångar. Det gör VH. 

undefined
VH har fortsatt sina fina form i Allettan.

VARMT

Dart-hysterin

Det har gått några veckor sen 16-åriga Luke Littler charmade en hel dart... Förlåt, en hel idrotts-värld. Engelsmannen tog sig ända till final i Dart-VM och kunde blivit den yngsta världsmästaren genom historien. Där räckte han tyvärr inte till och föll med 7–4 i set mot vinnaren Luke Humphries. Trots förlusten har "The Nuke" skapat en hajp kring den något smala sporten. Den störtsköna låten "Chase The Sun" som spelas mellan seten i matcherna har fått stor spridning, och kan nu höras dunka ut från högtalare i form av mållåtar i idrottshallar runtom vårt avlånga land. Up "The Nuke", go on son!

undefined
Luke Littler har charmat en hel idrottsvärld.

KALLT

Förbundskaptensjakten (Vol. 3)

Ingen Heta & Kalla-lista utan uppdatering om jakten på förbundskapten? Nej, just det. Därför kör vi igen. Och nu börjar det ju faktiskt bli pinsamt på riktigt. INGEN, jag säger INGEN, verkar vilja ta över vårt svenska herrlandslag i fotboll. Olof Mellberg (tränare i BP...) tackade nej. En kamp i botten av Allsvenskan lockar mer, suck. Ole Gunnar Solskjaer då? Icke, han vill hellre sitta under sin korkek i de norska fjordarna och lukta på blommorna. Det verkar mer och mer som att Daniel Bäckström, U21-tränaren, kan få rollen. Känsla? Total likgiltighet. 

undefined
Ole Gunnar Solskjaer ska ha tackat nej till erbjudande om förbundskaptensrollen.

ISKALLT

Vädret

Så det var här jag också skulle hamna till slut. I en position där vädret utgör två tredjedelar av ens vardagliga välmående. För mig som varken åker skidor eller glor på Vinterstudion, tål kyla eller gillar mörka mysiga kvällar med tända doftljus är det nu en daglig kamp för överlevnad, nästintill. Vi är inne i oxveckorna, först i år kan jag förstå dess vidriga innebörd. Fram med D-vitamintabletterna. För den här striden är långt ifrån över. Ge oss vårsol, uteserveringar och Champions League-slutspel... NU!

undefined
Vintern har tagit sitt grepp om oss.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!