Heta och kalla: "Klar för Allsvenskan"

Det var ett tag sen sist. Nu är vi tillbaka med Heta & Kalla-listan. I topp på vår lista: den rutinerade tränaren.

Mikael Krantz är numera allsvensk målvaktstränare. Självklart toppar han vår Heta & Kalla lista.

Mikael Krantz är numera allsvensk målvaktstränare. Självklart toppar han vår Heta & Kalla lista.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2020-05-12 12:05

GLÖDHETT

Nu är han allsvensk tränare

Mikael Krantz är något av en "guru" när det kommer till målvaktsträning. I många, många år har han kuskat runt i trakten och hjälpt och utvecklat målvakter. Vi ska inte säga att han nu har fått lön för sin mångåriga gärning, men nu kan han titulera sig allsvensk målvaktstränare. Sedan några veckor tillbaka tränar han Växjö DFF:s målvakter. Ett uppdrag som han är väl värd. 

HETT

De utländska värvningarna

De kanske inte är bättre än de "inhemska" spelarna, det vet vi inte. Men nog fasen kittlar Virserums utländska nyförvärv lite extra och höjer hockeytemperaturen ett par grader. VSGF har – hittills – värvat två transatlanter och en tjeckisk spelare. Jag vet hur det var när Gullringen värvade brassar, engelsmän och polacker med jämna mellanrum i början av 2010-talet. Det var alltid spännande att se vilken klass de höll och vad de kunde tillföra den lokala fotbollen. 

VARMT

Det börjar röra på sig

Gamla VM-klassiker från 90-talet i all ära, det är ändå livesänd idrott vi vill se. I helgen bänkade jag mig för att se brödrakampen i tennis mellan Elias och Mikael Ymer. Jag ska inte säga att jag blev hänförd och glostirrade in i TV:n. Så jävla bra var det inte, men roligt...absolut. Det kändes som en evighet sedan jag senast såg något live. Och nu väntar flera godbitar runt hörnet. Bundesliga-comebacken är snart här och flera andra ligor har fått klartecken att starta. 

LJUMMET

Får fråga världsmästaren

Jag vet inte...men det här med att tippa på trav? Farsan var galen i travsporten och kunde sitta länge och fundera över vilka kusar som var i form och vilka som skulle få äran att plitas ner i skrift i hans travtips på lördagarna. Intresset har inte gått i arv, trots att jag gillar att uppleva sporten på plats de få gånger det har hänt. Likväl har jag tippat två helger i rad – med uselt resultat som följd. I helgen hade jag ett (!) rätt på V75. Jag får nog rådfråga min kollega Magnus Strömsten nästa gång. Han har ändå varit världsmästare. 

KALLT

Inställda godbitar?

Det känns som att risken är överhängande att vi missar tre verkliga godbitar och höjdpunkter i den lokala idrotten i sommar: Semesterracet i folkrace, Bullerby Cup i fotboll och GP-tävlingen i speedway. Och mycket mer än så förstås. Det är bara att hålla tummarna för att vi inom en snar framtid kan återgå till något som liknar normalitet i dessa corona-tider. 

En, två, tre... Virserum satsar på tre utländska nyförvärv till kommande säsong. Det ger en extra krydda.
En, två, tre... Virserum satsar på tre utländska nyförvärv till kommande säsong. Det ger en extra krydda.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!