Heta och kalla listan: "Jag hajar till"

Det nya årets andra vecka har varit full med intressanta sporthändelser, både lokalt och i världen. Här är det som varit hetast och kallast.

Här är Heta och Kalla listan.

Här är Heta och Kalla listan.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-01-15 12:02

Glödhett
Frågetecken? Icke!

VIBK i gungning, månne? Nä, knappast. De eventuella frågetecken som fanns kring Vimmerbys herrlag efter den mindre lyckade insatsen borta mot Gränna (2–7) innan juluppehållet, rätades ut med råge. Jagande tabellfyran Nybro avfärdades med en nätt liten axelryckning. 10–2 talar sitt tydliga språk. Gissa om merparten av de 611 åskådarna njöt i fulla drag. VIBK har sex poäng ner till strecket och tredjeplacerade Ingelstad. På fredag möts de i ett hett möte. 

Hett

Kungen av Milan
Påhoppet på Janne Andersson och "sveket" mot MFF fick mig till viss del att omvärdera Sveriges genom tiderna bästa spelare. Det är en sak. Vad han gör där han är som bäst, på planen, är en helt annan. Att se Zlatan lira boll är fortfarande magi. Nu vill jag inte missa en endaste sekund av Milans matcher. 

Varmt
Den nye Svan

Det är inte många idrottare som får mig att haja till när jag ser dem för första gången och direkt inse att det här är något utöver det vanliga. Det har hänt mig med Ronaldo, med Messi, med nu tragiskt bortgångne José Antonio Reyes, med J-O Waldner, med Frida Karlsson, med Sarah Sjöström – och Julia Svan. Hon är helt ny i världscupscirkusen och bara vinner och vinner – med en sån självklarhet att man baxnar. 

Ljummet

Liverpools överlägsenhet

Egentligen borde Liverpool vara en utmanare på glödheta listan. Förstås. 20 segrar och en oavgjord i en av världens bästa ligor säger det mesta. Problemet är att The Reds är så överlägset att spänningen i princip är som bortblåst. Liverpool har 14 pinnar ner till tvåan Manchester City och 16 till trean Leicester – med en match mindre spelad. Jag vill ha ett race om guldet ända in till mållinjen. Så lär det inte bli i år. Det kommer inte Klopp att tillåta. 

Kallt
Rena rama tortyren

Njutning? Asch. Jo, jag gillar att se handboll, men att se Sveriges herr- och damlandslag spela mästerskap är för mig rena rama tortyren. Nästan alltid blir det så jäkla spännande. Många gånger stänger jag helt sonika av tv:n när det börjar gå lite dåligt. Kort senare kikar jag igen. Tänk om alla matcher kunde vara lika självklara som EM-premiären mot Schweiz.  Polen-matchen blev som tur var heller ingen nagelbitare, eftersom di svenske redan var så gott som klara för vidare spel. Men snart smäller det på allvar. Uhhh...tvi vale. 

Vimmerby IBK imponerade och vann stort mot Nybro i omstarten i division två.
Vimmerby IBK imponerade och vann stort mot Nybro i omstarten i division två.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!