Hett derby på Tunhamra ikväll: "Vi har en fördel"

Ikväll möts IFK Tuna och Vimmerby IF i Vimmerby Tidning Cup på Tunhamra. Det är en match som förutspås att bli jämn. "Det är en bra värdemätare", säger VIF:s tränare Patrik Gunnarsson.

IFK Tuna och Vimmerby IF möts i andra omgången i Vimmerby Tidning Cup.

IFK Tuna och Vimmerby IF möts i andra omgången i Vimmerby Tidning Cup.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-06-15 10:30

Vimmerby IF kommer med en 3–1-seger mot Södra Vi i premiären av cupen. Motståndarlaget IFK Tuna kommer med samma siffror fast som förlorare mot Gullringen istället. Men VIF:s tränare Patrik Gunnarsson ser inte ner på motståndarna trots förlusten. 

– Det är alltid kul att spela mot Tuna. Det är ett namnkunnigt fotbollslag med bra spelare. För att matcha Tuna behöver vi bygga lite på anfallsspelet, få lite mer tryck på motståndarna på offensiv planhalva och ha längre anfall men defensivt är vi bra, säger han.

Patrik tror matchen kommer betyda mycket boll för Tuna och att det fysiska spelet är viktigt från deras sida istället. 

– Tuna är ett bollspelande lag så de kommer ha mer boll än oss. Men vi är mer fysiskt starka och det kommer bli en jämn match, säger han.

IFK Tunas spelare Anton Carlsson tänker såhär inför kvällens match.

– Det är derby så allt kan hända. Vi är många nya spelare som ska lära känna varandra inför seriepremiären så det blir en bra genomkörare. Vi har en fördel att det är naturgräs, Vimmerby spelar ju mest på konstgräs. Jag hoppas vi vinner, säger Carlsson. 

Matchen kan avgöras både på bra eller dåliga saker. 

– Man vill ju visa att vi är och räkna med även fast det inte är seriematch. Sen får vi se om det är en bra prestation eller ett misstag som avgör, avslutar Patrik Gunnarsson. 

Vi sänder matchen på www.vimmerbytidning.se med start ikväll 17:55 direkt från Tunhamra. Se den HÄR

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!