HFK-skräll mot klara seriefavoriten

IFK Oskarshamn har utmålats som skyhög favorit i division fem nordöstra. Det må så vara, Hultsfreds FK fixade ändå en pinne mot dem borta efter 2-2. "En grymt bra arbetsinsats", sa en nöjd HFK-tränare.

Hultsfreds FK hade tufft motstånd mot IFK Oskarshamn.

Hultsfreds FK hade tufft motstånd mot IFK Oskarshamn.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-08-08 19:43

Oskarshamn har kryddat sitt lag med många spelare som har rutin från spel klart högre upp i divisionerna. Därav favoritskapet. Första tio minuterna kunde man tro det var tvärtom...

– Vi började matchen kanonbra. Jag tänkte...är vi så här jäkla bra, eller är de mycket sämre än vad man kan tro?, säger Krister Borgh. 

Efterhand fick IFK Oskarshamn ordning på spel och struktur. De tog över spelmässigt, men skapade för den skulle inte särskilt många chanser. 

– Vi hade nog de farligaste. Deras målvakt gör bland annat en monsterräddning på John Nilssons närskott. 

Efter en mållös första halvlek, fick Oskarshamn utdelning omgående efter paus. 1–0. Kvitteringen kom en stund efteråt signerad Dino Teljigovic efter inspel snett inåt bakåt från Deart Agushi. Sedan var det hemmalagets tur att vara i vinnarläge igen, genom ett 2–1-mål.

– Då trodde jag nog att vi skulle få det tufft. De har ett skott i stolpen efter det också. Men så lyckades vi göra 2–2 genom unge Filip Lagergren. Hans skott touchade ett par Oskarshamnsspelare innan bollen rullade i mål. Det kändes som att bollen aldrig skulle passera mållinjen, säger Borgh och skrattar. 

Oavgjort och en skön poäng för HFK.

– Det var starkt gjort av killarna. De jobbar hårt matchen igenom och vårt försvarsspel är bra, säger Krister Borgh, som hyllar målvakten Nader Alsafadi, Dino Teljigovic och Vladimir Radak lite extra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!