Hjorted/Totebo vände och vann mot Frödinge

På tisdagskvällen stod Hjorted/Totebo som värd för en träningsmatch mot Frödinge inför den stundande division 6-serien. Hemmalaget vann med 2–1.

Robert Hagelin är spelande tränare i Hjorted/Totebo.

Robert Hagelin är spelande tränare i Hjorted/Totebo.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-06-16 14:00

På andra sidan stod ett annat division 6-lag i form av Frödinge/Brantestad men gästerna från grannkommunen fick åka hem med en förlust. Efter mål av Emil Svensson och Tom Nilsson vann Hjorted/Totebo med 2–1. Det var gästerna som tog ledningen ganska tidigt genom Ilias Mohammad Fayaz innan hemmalaget trummade igång och med två mål under slutkvarten av första halvlek vände på steken.

– Jag tycker vi spelade bra. Vi började lite halvdåligt men sen tog vi tag i det och förde matchen i princip hela tiden. Vi föll tillbaks lite mot slutet när vi tvingades byta en del men på det stora hela var det en bra träningsmatch, säger H/T-tränaren Robert Hagelin.

Hagelin är dessutom tillbaka i kassen i en tunn H/T-trupp.

– Det finns ingen annan så jag har fått hoppa in igen, men det är kul. Så länge kroppen håller kör jag på. Vi är en liten och skör trupp, idag fick vi bara ihop 13 man men förhoppningsvis får vi tillbaka en del spelare lagom till seriepremiären.

Frödinges tränare Dick Johansson tycker laget gjorde det bra. 

– Det är ett fall framåt, vi spelar stundtals väldigt bra. Men vi måste bli bättre på att kontrollera matchen under längre perioder, säger han. 

Inför seriepremiären mot Fårbo FF på Lundavallen fjärde juli finns det lite att slipa på. 

– Vi ska bli mer stabila och det ska jag och "Nicke" Gunnarsson lösa. Men vi har en träningsmatch mot Hultsfred som väntar innan premiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!