HM IS tvingas till nödlösning inför mötet med HFK

På lördagseftermiddagen ställs HM IS och Hultsfreds FK mot varandra i den andra omgången av division 5. Då tvingas hemmalaget till en nödlösning på målvaktssidan.

Hultsfreds FK möter under lördagen HM IS på bortaplan.

Hultsfreds FK möter under lördagen HM IS på bortaplan.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-07-03 20:00

HM IS inledde säsongen med förlust mot Österbymo. Således blir det viktigt att nu få med sig poäng inför sommaruppehållet.

– Det vore så skönt att avsluta med en vinst. Jag har inte riktigt koll på deras nuvarande lag men de är åtminstone topptippade, säger Adam Rosenqvist, assisterande tränare i HM IS.

I den senaste matchen laget svårt med att komma till riktigt bra målchanser.

– Spelövertaget borde ha resulterat i fler chanser. Man måste ha en "killer-instict" och vi får trycka på det att spelarna måste bli bättre på beslutsfattande, menar Rosenqvist.

Det kommer att bli förändringar i HM IS då några spelare fått småskavanker och målvakten William Bengtsson är bortrest.

– Förhoppningen är att Jimmy Johansson, vår gamla skyttekung, finns med på bänken. Sedan får jag den stora äran att vakta målet, säger Rosenqvist som förväntar sig en tuff match:

– Jag tror att vi kommer att få möta ett mer spelskickligt lag än senast.

Hultsfreds FK spelade oavgjort i sin premiär efter en jobbig andra halvlek.

– Vi måste följa vår matchplan fullt ut den här gången och inte fuska med jobbet, säger tränaren Krister Borgh som också han förväntar sig en jämn kamp:

– Samtliga matcher blir tuffa i år, det är väl bara Oskarshamn som kommer att segla iväg. Men jag känner att jag har hyfsat bra koll på HM IS.

Förändringar i HFK blir följande: Christoffer Einarsson utgår och John Svensson tillkommer. Dessutom får 15-årige Ali Kohestani chansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!