LISTAN: Här är Veckans Idrottare

Målfarliga hockyspelare, unga lirare som fick chansen och presterade. Dessutom en målvakt som lyckades med bedriften att hålla nollan samt den lokala klubben som kunde fira 100 år av verksamhet. Det är listan med Veckans Idrottare i korthet.

Eddie Levin firar sin första fullträff av tre för VH i målkalaset mot Mörrum.

Eddie Levin firar sin första fullträff av tre för VH i målkalaset mot Mörrum.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-11-28 17:01

 1) Eddie Levin, Vimmerby Hockey:

Kommentar: Den unge hemvändaren fick det äntligen att klaffa fullt ut i hemmamatchen mot Mörrum förra veckan. Levin var inblandad i hälften av målen då han gjorde tre mål och två assist i matchen som VH vann med 10–2. Eddie Levin och Jakob Karlsson fick sällskap av David Thomson i en nykomponerad kedja som totalt stod för 13 poäng tillsammans i matchen.

undefined
Loke Söderström och Leo Eriksson Vimmerby BK

2) Leo Eriksson och Loke Söderström, Vimmerby BK:

Kommentar: Snacka om raketkarriär. 15-årige Leo Eriksson har avancerat från C-laget till A-lagsdebut på bara några veckor. I lördags var han och 14-årige Loke Söderström med och bidrog till att VBK tog sin första seger för säsongen med 14–6 hemma mot Bågen. Kanske kan ungdomlig entusiasm i kombination med ett par rutinerade rävar vara framgångsreceptet för laget i vinter.

3) Wilma Djurstedt, Vimmerby IBK:

Kommentar: Att hålla nollan i en traditionellt målrik sport som innebandy får anses som en stor bedrift. Just det lyckades VIBK:s Wilma Djurstedt med i lördags när laget vann med 1–0 mot Nybro. Det krävdes en straff efter 53 minuters spel för att Vimmerbytjejerna skulle lyckas avgöra. Nybros målvakt Cornelia Sjöholm ska för övrigt ha en stor eloge för att ha räddat 28 av 29 skott i matchen.

undefined
Wilma Djurstedt var bra mot Kalmarsund U.

4) Totebo IF

Kommentar: I lördags firade klubben 100-årsjubileum. Det är minst sagt imponerande av en klubb på landsbygden att kunna hänga i med verksamhet under så många år. Särskilt i en tid när många klubbar krigar för sin existens. Tillsammans med Hjorteds GoIF satsar nu klubben rejält inför kommande säsong i sexan med flera intressanta nyförvärv. 100 år av fotboll innebär också att långt över 1000 spelare har sparkat boll på Tollevi genom åren och upplevt minnesvärda ögonblick i form av vinster och förluster.

5) Tanner Hildebrandt, Virserums SGF:

Kommentar: Virserum var länge illa ute i söndagens viktiga hemmamatch mot Rydaholm. Då klev lagets poängkung Tanner Hildebrandt fram i dubbel bemärkelse. Två minuter från slutet såg han till att matchen gick till förlängning genom att göra sitt tredje mål för kvällen. Matchen fick sedan avgöras på straffar och då var det Hildebrandt som briljerade igen och gjorde det matchvinnande målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!