Holmberg matchvinnare igen efter två mål

Matchvinnare mot Malmö FF och matchvinnare igen mot Sirius. Djurgårdens Kalle Holmberg har svarat för fyra allsvenska mål de senaste fyra dagarna.

Kalle Holmberg hade all anledning att jubla efter en ny succé-match.

Sport2020-10-24 18:21

Djurgården besegrade Sirius med 4-0 hemma på Tele2 arena sedan Holmberg gjort både 1-0 och 2-0 på sex minuter i andra halvlek.

Segern innebär att Djurgården klättrar en placering, upp till fjärde plats i tabellen.

Mot Malmö FF i tisdags innebar Holmbergs två mål att Djurgården vände 0-2 till 3-2. På lördagen inledde han målskyttet i den 66:e minuten, åtta minuter efter att Uppsalalaget fått sin stjärnanfallare Stefano Vecchia utvisad efter sin andra varning. Holmberg tog vara på en retur och satte bollen i nät.

Rider på vågen

I den 72:a minuten sprang Edward Chilufya sig fri på högerkanten och slog in bollen till en framrusande Holmberg som tryckte in 2-0.

– Vi fick med oss självförtroende från Malmömatchen då vi gör en fantastisk vändning de sista tio minuterna. Vi rider på den vågen och gör en bra prestation idag, det var bra 90 minuter, säger Holmberg till Dplay.

– Så nu är det bara att fortsätta att tuta och köra de sista matcherna.

Djurgården hade inte bara en tvåmålsskytt. Radarkompisen Fredrik Ulvestad kunde göra 3-0 i den 77:e minuten, då han gick själv centralt i banan och sköt några meter utanför straffområdet. Sju minuter senare gjorde han 4-0 sedan Sirius försvar inte lyckats få bort bollen.

– Vi fungerar bra ihop och det var skönt att båda gör två mål, säger Holmberg.

"Faller som korthus"

Första halvleken blev mållös trots en stark offensiv av hemmalaget, men då Sirius försvarade sig bra. Sirius kom ut starkt efter paus, men allt rasade efter Vecchias utvisning.

– Vi faller som ett korthus efter utvisningen. Inget stämmer, det är alldeles för dåligt. Vi blir jädrigt fega och gömmer oss, säger Siriuskaptenen Tim Björkström till Dplay.

– Vi ska kunna stå upp bättre än vi gör efter utvisningen, det är inte därför som vi förlorar.