Horsky närmar sig ny klubb: "Intresse från utlandet"

Vimmerby Hockey och Phil Horsky gick skilda vägar för knappt en månad sedan. Nu funderar tränaren över sin framtid – och kan snart ha hittat sitt nya jobb. "Det måste kännas rätt", förklarar Horsky när Sporten når honom.

Phil Horsky berättar om sin framtid, intresset från HV71 och Vimmerby Hockeys nya tränare.

Phil Horsky berättar om sin framtid, intresset från HV71 och Vimmerby Hockeys nya tränare.

Foto: Arkiv/Philipp Brem/Bildbyrån

Ishockey2021-05-08 16:00

Det blev ett surt uttåg för Phil Horsky och Vimmerby Hockey i början av april. Återigen var man framme och knackade på dörren till kvalserien – men så kom Troja/Ljungby och satte stopp. 

Bara ett par dagar efter det aviserade Phil Horsky att han gjort sitt i Vimmerby. Nu har det gått snart en månad sedan dess och det har varit relativt tyst kring hans framtid. 

– Det är inget som är klart än. Det finns intresse men jag avvaktar. Jag hoppas och tror att det blir klart snart, säger Phil Horsky när Sporten pratar med honom.

Vad har du gjort under din lediga tid?

– Man jobbar och uppdaterar sin playbook och kommer med idéer. Det är alltid något på gång när man är hockeytränare, haha.

Och snart kan han kanske försöka implementera de nya idéerna i en ny klubb och hos ett nytt lag. 

Vad är viktigast för dig när du ska bestämma dig för en klubb?

– Det måste kännas rätt, helt enkelt. Visst, det ska vara en bra nivå men samtidigt måste det vara en bra klubb som vill någonting. Sen spelar det ingen roll om det är i Sverige eller utomlands. Det gäller att jag kan utveckla mig själv och få nya utmaningar, säger Phil Horsky och berättar att det finns konkret intresse från utlandet:

– Jag kikar på både Sverige och utlandet. Det finns intresse från utlandet men för mig spelar det inte så stor roll, som sagt. Det kan bli både och. 

En roll som han mycket väl hade kunnat tänka sig att kliva in i var den assisterande tränarrollen i HV71. Klassikerklubben som nyligen degraderades från SHL till Hockeyallsvenskan gjorde klart med en viss Tommy Samuelsson som tränare. Samuelsson och Horsky har en bra relation efter deras sejour i Österrike, där de jobbade tillsammans under flera säsonger. 

– HV var ett alternativ, men det blev inget av det. Tommy ville gärna ha mig där, så vi snackade en hel del. Men det blev inget den här gången. Det kanske blir någon annan gång, förklarar Horsky. 

undefined
Phil Horsky och Tommy Samuelsson jobbade tillsammans i Vienna Capitals i Österrike.

Hans efterträdare i Vimmerby Hockey blev klar för bara några dagar sedan. Det blir Staffan Lundh som kliver in och tar över efter Horsky. Den tidigare VH-tränaren har bra koll på sin efterträdare.

– Ja, jag hade kontakt med honom när han tränade Klagenfurt (Klagenfurter AC) och jag har även varit och hälsat på honom i Karlskoga. Jag tittade på hans träningar där, så jag känner honom väl. Det är bara att gratulera Vimmerby Hockey och Staffan. Det kommer bli bra, avslutar Horsky.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!