Horsky: "Vi krigade hela vägen"

Bra. Så kan vi kortfattat beskriva Vimmerbys match mot Mariestad i fredags. Okej, det där var kanske fjuttigt. Mycket bra passar nog bättre in. Tränaren Phil Horsky var nöjd med insatsen: "En klar förbättring mot senast".

Josh Brittain debuterade i Vimmerby.

Josh Brittain debuterade i Vimmerby.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-01-15 22:38

Mot både Skövde och Huddinge dippade VH spelmässigt efter starka förstaperioder. Samma visa mot Mariestad? Inte alls. Visst var gästande Mariestad kanske snäppet bättre spelmässigt i mittperioden, men som helhet var det här Vimmerbys klart bästa match i Allettan. 

– Det var en bra krigarinsats. Jag är jättenöjd med förstaperioden. Vi spelade rätt i den andra och jag tycker att vi stänger ner dem helt första tio minuterna i den tredje perioden, sa en påtagligt belåten Phil Horsky. 

Som ni förstår så gillade han vad han fick se. Det var mycket som var bra. Inte minst intensiteten, delaktigheten och även det fysiska spelet, som var på en annan nivå än tidigare.  

VH hade med sig 1–0 (Linus Ljung) efter första 20 minuterna. Tvåan kom också genom Sebastian Vidmar, halvvägs in i tredje. När målet kom på tal sken Horsky upp med hela ansiktet. 

– Det var ett jättesnyggt mål. 

Jodå. Jakob Karlsson hittade Philip Rondahl, som i sin tur vinklade över till Vidmar. Pang i nättaket. 

Ett piggt Mariestad hittade ändå en väg tillbaka. Adam Willig reducerade och i slutminuten osade det hett flera gånger om runt Tomas Rydén. 

– Det var tufft i slutet. Det var mycket kamp. Men vi gjorde det bra och kämpade hårt. Alla backar gjorde det väldigt bra. 

På tre matcher har VH bara släppt in fyra mål.

– Vårt försvarsspel är starkt, säger Horsky. 

I Vimmerby gjorde kanadicken Josh Brittain sin första match. 

Vad är dina intryck?

– Han gjorde det bra. Josh är vad vi behöver. Han är stor och stark och är med sin rutin nyttig i omklädningsrummet. 

Inför matchen var det mycket förändringar i laget. Utöver Brittain, var Oscar Gustafsson tillbaka efter skada och Helge Holmstrand inlånad från HV71:s J20-lag. 

För VH-fostrade Holmstrand var det första matchen på länge. 

– Det var kul att spela igen. Det var min första match sedan september. Jag har varit skadad och har rehabat mycket. Jag har längtat efter det här. 

Och jo, det märktes. Backen var en av lagets bästa mot Mariestad. Stort plus även till Tomas Rydén, Linus Ljung och Christian Lindberg. 

VH-Mariestad

Första perioden: 1–0 (8.02) Linus Ljung (Jakob Karlsson). 

Tredje perioden: 2–0 (50.38) Sebastian Vidmar (Philip Rondahl, Jakob Karlsson), 2–1 (58.39) Adam Willig

Skott: 26–24. 

Ny stormatch. Tomas Rydén var duktig igen i Vimmerbys mål.
Ny stormatch. Tomas Rydén var duktig igen i Vimmerbys mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!