Hunt avgår med omedelbar verkan

Kritiken från flera ledare och andra anställda har varit stenhård. I dag riktade klubbens revisorer allvarliga synpunkter på hur IFK Norrköping 2020 sköttes under Peter Hunts ledning. Nu väljer han att hoppa av som ordförande med omedelbar verkan.

Peter Hunt avgår som IFK Norrköpings ordförande med omedelbar verkan. Arkivbild.

Peter Hunt avgår som IFK Norrköpings ordförande med omedelbar verkan. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sport2021-02-16 18:37

"Kommer i kväll meddela styrelsen min omedelbara avgång som ordförande i IFK och dess bolag", skriver Hunt i ett mejl till Norrköpings Tidningar.

Det har stormat kring Hunt sedan i slutet av förra året. Flera framträdande ledare i föreningen valde att sluta och anförde att det berodde på dålig arbetsmiljö.

Kritiken riktade direkt in sig på Hunt och hans påstådda tuffa ledarstil.

Sedan dess har delar av styrelsen vänt sig emot Hunt och valberedningen föreslår att han inte väljs om vid det digitala årsmötet om en dryg vecka. Sakarias Mårdh är valberedningens namn som Hunts ersättare.

Samtidigt har Hunt fått stöd av vissa supportergrupper.

Kritik från revisorerna

Men dagens brev, som snappades upp av bland andra Norrköpings Tidningar, från revisorerna till klubbens medlemmar gör hans position omöjlig.

Kritiken är omfattande och delvis graverande. Hunt uppges bland annat ha ingått avtal i strid med gällande teckningsrätt och att styrelsebeslut tagits som inte har protokollförts. Revisorerna påpekar också att de motarbetats av Hunt och att förra årets spelarköp var dyrare än man hade likviditet för.

"Styrelsearbetet och särskilt rutiner för beslutsfattande har varit bristfälligt" skriver revisorerna.

Till Norrköpings Tidningar bemöter Hunt innehållet i brevet från revisorerna.

"Jag vill påstå att alla beslut som tagits har förankrats bland styrelsens medlemmar. Det känner styrelsen och revisorerna väl till. I alla verksamheter så krävs ibland ett snabbt beslutstagande, så också inom IFK." skriver Hunt.

Agerat för klubbens bästa

"Förankringsprocesserna beror på frågornas art. Jag påstår att alla för föreningen väsentliga beslut är förankrade och ej på något sätt äventyrat föreningens ekonomi. Vi i styrelsen har ibland kanske inte hunnit med all formalia och det arbetet faller på olika ledamöter. Läs gärna föreningens stadgar vad respektive ledamot har för ansvar."

Peter Hunt har suttit som ordförande i tolv år. Han tog över ett IFK Norrköping i djup sportslig och finansiell kris. Under hans tid har klubben etablerat sig i allsvenskans toppskikt och har en av seriens starkaste ekonomier.

Han avslutar sitt mejl till Norrköpings Tidningar med att han känner sig "fullständigt trygg i min situation och mitt agerande under tolv år som föreningens ordförande. I uppdraget ingår att ta ansvar för ekonomin och i alla lägen sätta föreningens intresse i första rummet. Så har jag agerat".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!