LISTAN: "Hur ska man få ihop det?"

Det är som vanligt hett och kallt i veckans heta och kalla lista. Här kommer den!

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från sportens värld.

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från sportens värld.

Foto: Arkiv

Sport2023-06-14 19:00

GLÖDHETT
Halvtidsspurten

Det känns som den första halvan av fotbollssäsongen bara flugit förbi. Helt plötsligt är vi i mitten på juni och sommaruppehållet står för dörren. Därför blir också kommande veckor ruskigt viktiga för de flesta av våra lokala lag.

Nu gäller det att passa på och sätta sig i en bra position inför hösten. Med största sannolikhet kan vi nog också vänta oss ett par heta övergångar under sommaren.

HETT
Värvningen

Va...? Pierre Gustavsson, till Virserums SGF? Det kom lite som en blixt från klar himmel. Visst, det finns givetvis logik bakom det. "PG" bor i Oskarshamn och är säkert sugen på att lira igen, efter ett sabbatsår. Nu går han dessutom in och blir spelande tränare i division 3-laget. Spännande! 

Där finns det en hel del rutin att luta sig mot och det är precis en sån spelare och ledare som VSGF behöver. Nu gäller det att bygga en slagkraftig trupp.

VARMT
Supporterspelaren

Till slut kom det fram. Oskar Lindgren är Vimmerby Hockeys så kallade supporterspelare, som fansen samlar in pengar för att klubben ska kunna kontraktera. 70 000 kronor är målet. I helgen låg man på knappt 45 000. Det är en bit kvar – men lyckas man så har man säkrat upp en av Hockeyettans absolut bästa backar. Han var nog VH:s allra bästa spelare under förra säsongen. Att han dessutom då får lira med brorsan Elias lockar säkert lite extra.

LJUMMET
Publikfesterna?

3007 åskådare på Skrotfrag Arena förra tisdagen. Därtill har man hört om ett par fina publiksiffror från andra håll i Sverige. Känslan är att det börjar bubbla lite på speedwayläktarna och att publiken sakta men säkert börjar hitta tillbaka. Det är långt ifrån mäktiga nivåer, men kurvan pekar i varje fall uppåt.

KALLT
Silvret – och guldet

Så nära... Till slut blev det "bara" silver i dubbel för Jesper Svensson och James Blomgren på bowling-EM. Duon blev slagna av italienare i finalen i Frankrike.

Men... Revanschen kom. Bara ett par dagar senare. För Jesper Svensson, Pontus Andersson och James Blomgren blev det guld i 3-manna. I finalen ställdes man mot sina landsmän Markus Jansson, Martin Larsen och Mattias Wetterberg och såg till att vinna. Starkt av Svensson och gänget, som behöll kylan hela vägen.

ISKALLT
Krocken

Semesterracets sista dag – och speedway-GP i Målilla på samma dag (15 juli)! Hmm...? Givetvis kul för alla motorälskare i våra trakter. Desto jobbigare för oss sportjournalister. Hur ska man få ihop det? Det återstår att se...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om