Hyllar premiärhjälten: "Är i ruggig form"

Linköping nollade Växjö i den damallsvenska premiären. Nyförvärvet Ebere Orji låg bakom det mesta i 3–0-segern. –Hon är i ruggig form, säger Linköpings tränare Olof Unogård till Aftonbladet.

Orji Ebere stod för två mål och ordnade en straff i Linköpings premiärseger.

Orji Ebere stod för två mål och ordnade en straff i Linköpings premiärseger.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sport2020-06-27 17:10

Linköping har tappat flera viktiga pjäser inför säsongen, bland andra Stina Blackstenius som gick till Göteborg under stormiga omständigheter.

Efter det var det återigen omtvistat när amerikanskan Brianne Folds, som reste till Linköping på klubbens bekostnad för att provträna, också skrev på för Göteborg.

Men LFC har också värvat in intressanta spelare och en av dem är Ebere Orji. Nigerianskan visade direkt i premiären vad hon går för.

I den 14:e minuten skickade Linköpings Petra Johansson upp en långboll på Orji som med lite hjälp av ett missförstånd i Växjöförsvaret kunde skicka in 1–0 till hemmalaget. 27-åriga Orji har anslutit från Umeå, där hon stod för elva mål förra säsongen, och gjort 15 A-landskamper för Nigeria.

Fortsatte producera

I den 24:e minuten såg sedan Orji till att ordna en straff åt Linköping efter att hon fällts av Växjös Maria Thomsen i straffområdet.

Norska landslagsspelaren Frida Leonhardsen Maanum förvaltade straffen väl och skickade in bollen i vänstra hörnet samtidigt som Katie Fraine i Växjömålet gick åt andra hållet.

Det dröjde sedan bara åtta minuter innan Ebere Orji var framme igen.

Maanum serverade en riktigt fin boll till Orji som kunde lägga in 3–0 och sätta rejäl press på Växjö.

– Hon gör sin absolut bästa match hittills. Matchen innan dess gjorde hon också det, och samma sak i matchen innan dess. Hon är i ruggig form, säger tränaren Olof Unogård till Aftonbladet.

Värmen påverkade

Andra halvlek inleddes i ett lugnare tempo och det märktes att den 30-gradiga värmen påverkade spelet.

Växjö fick ett antal chanser men trots det lämnade man Linköping utan några mål, precis som i det senaste besöket på Linköping arena. När lagen möttes i Östergötland förra säsongen skrevs slutresultatet till 5–0 för hemmalaget.

I slutminuterarna föll Växjös Signe Andersen i straffområdet efter en kamp med Nilla Fischer, men domaren dömde inte straff vilket följdes av högljudda protester från Växjö.

Linköping hade också flera chanser att utöka ledningen men fick inte till det och matchen slutade 3–0.

I Linköping saknades landslagsstjärnan Lina Hurtig som dras med en knäskada och det är ännu oklart hur länge hon blir borta från spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!