Ignatius Malki: "Alltid tufft att möta Vimmerby"

När Vimmerby möter nykomlingen Knäppingsborg dyker en gammal bekant upp som motståndare: Ignatius Malki. "Jag har mött Vimmerby massor av gånger. Det brukar alltid vara tuffa matcher mot dem".

Ignatius Malki är redo för match mot Vimmerby - igen.

Ignatius Malki är redo för match mot Vimmerby - igen.

Foto: Jens Bollius

Sport2018-06-01 16:49

Fotboll

Den offensivt skicklige mittfältaren/anfallaren är ny för året i Norrköpingslaget. När han spelat för sina tidigare klubbar, Assyriska och Motala AIF, har han ställts mot VIF åtskilliga gånger.

– Jag ser fram mot att möta dem. Oavsett vad det står i matcherna så kämpar Vimmerby alltid hårt in i det sista. Det kommer nog bli likadant nu, säger Ignatius och frågar sedan om Thuresson (Rickard) och Jimmi (Wickström) fortfarande spelar i Vimmerby.

Som ni vet gör Thuresson det, men han är avstängd i lördagens bortamöte.

Ignatius Malki säger att också Knäppingsborg saknar viktiga spelare:

– Våra två innerbackar och en mittfältare är inte med. Det är tunga avbräck för oss, men det kan nog gå bra ändå. Vi har kommit igång på slutet.

VIF-tränaren David Lindgren har med sig en bra känsla inför matchen. Detta sedan laget vann stort i senaste seriematchen mot Grebo och sedan föll knappt mot Nässjö i cupen.

– Vi tar med oss många bra saker från de matcherna. Mot Nässjö var flera spelare nya i centrallinjen och de klarade sig väldigt bra. Visst är det alltid surt att förlora, men samtidigt kan vi vara utan avancemanget.

I Vimmerby debuterar nyförvärvet Amel Komina (Åtvidabergs FF) i truppen.

– Han har sett bra ut, samtidigt kommer han tillbaka från ett benbrott.

In i truppen kommer även Ted Åström Åberg, Ludvig Lundqvist och Gustaf Johansson. De ersätter nämnde Thuresson samt Petter Gustafsson, Jakob Johansson och Ali Mostafa Mohammed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om