Inför padelturneringen – de två är favoriter

Fler grupper, fler spelare. Helgens padelturnering i Vimmerby är den största hittills. "Vi märker att intresset växer hela tiden. Det är jätteroligt", säger tävlingsledaren Johan Carlsson.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Padel2020-05-29 19:10

Premiärtävlingen för en månad sedan hade 64 deltagare. Den här gången har PadelFour Vimmerby utökat med två grupper, vilket ger plats för totalt 80 deltagare. Här hittar ni hela listan.

– Det är sju herrgrupper och tre damgrupper. Spelformen är Americano, vilket innebär att alla spelar sju matcher med olika medspelare. Det är en individuell tävling där det gäller att vinna så många game som möjligt, säger Johan "JC" Carlsson.

Var det hårt tryck när startplatserna släpptes?

– Ja, när vi öppnade anmälan för flera veckor sedan var det 55 spelare som anmälde sig det första dygnet. Det var också därför vi utökade med två grupper den här gången. 

Spelarna är indelade i olika klasser, beroende på hur duktig man är. Och det är spelarna själva som har gjort den bedömningen.

– Det är upplagt för många spännande och jämna matcher. De två första grupperna avgörs under fredagskvällen. Sedan fortsätter turneringen under hela lördagen.

I flera av grupperna är konkurrensen stenhård. Inte minst i den bästa herrklassen, där åtta duktiga och rutinerade spelare gör upp om segern.

– Det är nog det bästa startfältet vi har haft. Den gruppen blir rolig, säger Johan Carlsson.

Vem är favorit...?

– Johan Nilsson (duktig tennisspelare) är väldigt bra även på padel och får nog anses vara den starkaste spelaren på förhand. Sedan höjer jag ett varningens finger för "Matte" Jansson (Westerling). Han är formstark.

Du själv är också med och spelar i A-klassen. Status på dig? 

– Nja, sådär. Eftersom innebandysäsongen har startat blir det inte lika mycket padel längre. Men formen är ändå på uppåtgående. Jag har varit nere i källaren och vänt.

I den bästa damklassen är Linda Carlsson favorit, enligt "JC".

– Även damerna har ett riktigt starkt startfält. Linda vann senast och kan mycket väl göra det igen. Gittan Kägo är en farlig utmanare.

Tanken är att PadelFour Vimmerby ska arrangera en stor tävling i månaden. Första gången blev det succé – och det mesta talar för att även den här turneringen kommer bli lyckad.

– Senast blev det omkring 19 timmar i hallen. Det var en lång men otroligt rolig dag. Det är ett tävlingskoncept som är uppskattat och passar alla, säger Johan Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om