Ingen Àndring av Tour de Ski

Det blir inga Ă€ndringar av upplĂ€gget i lĂ€ngdskidĂ„kningens Tour de Ski, trots kritik frĂ„n Norge, Sverige och Finland. –Det var vĂ€ntat, sĂ€ger landslagschefen Anders Byström till SVT.

Tour de Ski-avslutningen i fjol i Alpe Cermis i Italien, efter att skidherrarna klÀttrat uppför slalombacken. Arkivbild.

Tour de Ski-avslutningen i fjol i Alpe Cermis i Italien, efter att skidherrarna klÀttrat uppför slalombacken. Arkivbild.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Sport2020-12-07 19:35

De nordiska lÀnderna ville att touren, som avgörs efter jul, skulle avgöras i ett land, pÄ max en eller tvÄ orter, för att dra ner pÄ resandet i coronapandemin.

Men Internationella skidförbundet, Fis, meddelar nu att tÀvlingsplaneringen stÄr fast.

Det innebĂ€r en start i Val MĂŒstair, Schweiz, pĂ„ nyĂ„rsdagen. Sedan fortsĂ€tter det i Italien – först i Toblach och sedan i Val di Fiemme. DĂ€r avslutas Tour de Ski med den traditionsenliga klĂ€ttringen uppför Alpe Cermis den 10 januari.

Anders Byström var med i SVT:s program "Vinterstudion" under söndagen och trodde dÄ att det skulle bli vÀldigt svÄrt att fÄ igenom önskemÄlen om en omplanering av Tour de Ski.

– Att touren skulle hamna pĂ„ bara en plats tror jag Ă€r en utopi, det kommer inte hĂ€nda, sade Byström.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!