Inter klara för Europa League-final

Inter blev för tuffa för Sjachtar Donetsk. Semifinalen i Europa League slutade med en överkörning.

Lautaro Martinez, till höger, gjorde Inters första mål i semifinalen.

Sport2020-08-17 23:05

Sevilla besegrade Manchester United på söndagen och spelar sin sjätte Europa League-final på fredag.

Nu står det klart att man får möta Inter. Detta efter att den italienska klubben besegrat Sjachtar Donetsk med klara 5–0 när både Lautaro Martinez och Romelu Lukaku gjorde två mål var.

1–0 till Inter kom i den 19e:e minuten efter ett rejält misstag från Sjachtar-målvakten Andrij Pyatov. Han passade bollen helt fel och i stället fick Inters Nicolo Barella tag på den och passade Lautaro Martinez som nickade in den i mål.

Därefter var det Inter som styrde matchen. Men 1–0 kvarstod när man gick till halvtidsvila.

I mitten av den andra halvleken var Junior Moraes dock nära att få in 1–1 när han fick på en nick strax utanför mållinjen men trots lite missförstånd i Inter-försvaret lyckades målvakten Samir Handanovic stoppa bollen.

Kort därefter kunde i stället Inter utöka till 2–0 när Danilo D'Ambrosio nickade in en hörna.

I den 74:e matchminuten var det återigen dags för Martinez att skriva in sig i målprotokollet. Efter en snabb spelvändning rullade han in sitt andra mål för kvällen.

Bara fyra minuter senare kunde Romelu Lukaku, som tidigare haft fina chanser att göra mål, näta för tionde raka matchen i Europa spel.

Lukakus mål släckte hoppet och motivationen för Sjachtar så pass att han bara några minuter senare kunde skicka in sitt andra mål i matchen.

Matchen slutade därmed 5–0 och Inter får nu ladda om för final mot Sevilla på fredag klockan 21.00, svensk tid.