Irandusts drömmål räckte bara till nytt kryss

Häcken var helt utspelade. Då drog Daleho Irandust till med årets chansning – och redan nu en stark kandidat till årets mål. –Vi får se. Jag tror det står sig. Någon annan får väl göra något snyggare mål sedan då om de kan men jag tror det är det snyggaste hittills, säger Häckenmittfältaren till Dplay efter 2–2 mot Sirius.

Daleho Irandust svarade för ett drömmål mot Sirius.

Sport2020-06-22 21:15

Uppsalalaget dominerade de första 20 minuterna på Studenternas IP totalt, etablerade tidigt press och tryckte ner gästande Häcken rejält i famnen på Peter Abrahamsson.

Men just som ett hemmamål hängde i luften kom blundern, chansningen och målet.

Blunder, en misslyckad bakåtpassning av Uppsalalaget, bröts alert av Irandust som sedan chansade med ett kanonskott några meter ifrån mittcirkeln på egen planhalva.

Bollen susade i en magnifik båge över halva planen och smet sedan precis in i vänsterkrysset.

– Jag tänkte: vad händer?! Träffen var ju bra men det kändes som att bollen skulle gå ut först, sedan skruvade den sig – jag har kanske litet sådant tillslag – innan den gick in i krysset. Jag har ganska bra räckvidd kan man säga så det var skönt att kunna göra det här målet.

TT: Var det ett skott på chans eller siktade du?

– Vi tar väl det andra (siktade) även om det nog var det första (chans), säger Irandust med ett skratt.

22-åringen, som redan står på två mål efter tre matcher, har tagit steg efter steg senaste åren och debuterade i landslaget förra året. Men det kommer mer hintar han:

– I år har jag börjat ännu bättre än tidigare. Jag känner mig stark, att min kropp orkar även om jag fick kliva av efter 64 minuter nu.

"Inkörningsperiod"

Och är det något Häcken behöver så är det ett lok som drar med resten av laget.

Man slutade sexa förra året, har tippats vara topp fem i år, men har märkligt svårt att få in bollen i mål och fick trots en stolpträff som ekade halvvägs till Stockholm nöja sig med ännu ett kryss. Det tredje totalt och med endast tre inspelade poäng ligger Häcken långt ner i tabellen:

– Det är surt. Men vi får räkna detta som en inkörningsperiod, vi kommer igång nu. Vi blir bättre och bättre, kommer till bättre lägen i varje match, lär känna varandra bättre. Hade vi haft marginalerna på vår sida hade vi tagit tre poäng ikväll. Så vi går sakta men säkert uppåt nu, slår Daleho Irandust fast.

För Sirius var 2–2-resultat också en blandning av känslor. Man hade det mesta av spelet men missar också på tok för många lägen.

– Vi hade lika gärna kunnat vinna, kom till mycket bra lägen men sedan kommer vi inte riktigt till skott. Det är som att vi väntar på ett ännu bättre läge hela tiden fast det bara är att skjuta på första skottet. Det brukar Henke (Rydström, tränaren) vara på oss om, säger Nahom Girmai Netabay som stod för Sirius 1–1 mål i första halvlek.

Ett mål som var Netabays första allsvenska mål i hans första allsvenska match från start i karriären.

– Fantastiskt, skönt. Jag är stolt. Jag är inte riktigt anfallare, anfallare och vi har ”riktiga” anfallare till att göra mål men visst kan jag vara med och göra lite fler mål och assist.