Isaks Real Sociedad sänker spelarlönerna

Coronakrisen slår hårt mot Real Sociedad. Nu meddelar Alexander Isaks spanska klubb att spelartruppen går ner i lön med 20 procent. "Detta hjälper oss att undvika traumatiska åtgärder för resten av personalen", skriver Real Sociedad på sin hemsida.

Alexander Isaks Real Sociedad gör som bland annat Antoine Griezmanns Barcelona och sänker spelarlönerna på grund av coronakrisen. Arkivbild.

Alexander Isaks Real Sociedad gör som bland annat Antoine Griezmanns Barcelona och sänker spelarlönerna på grund av coronakrisen. Arkivbild.

Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Sport2020-04-11 20:56

Precis som många andra lag i den spanska högstaligan väljer Real Sociedad att sänka spelartruppens löner som en följd av den pågående coronakrisen.

På sin hemsida meddelar klubben att laget, där den svenske landslagsanfallaren Alexander Isak ingår, framöver kommer att få sin inkomst minskad med 20 procent.

På grund av pandemiläget i världen råder det speluppehåll i La Liga, något som innebär ett enormt inkomstbortfall för de spanska fotbollsklubbarna – och Real Sociedad utgör inget undantag.

"Detta beslut, som har tagits med spelarna, hjälper oss att undvika traumatiska åtgärder för resten av personalen och hjälper till att balansera klubbens ekonomiska mål, med tanke på den minskade inkomsten som blivit följden av dessa månader då tävlingsmatcherna har upphört", skriver "La Real" på sin hemsida.

Klubben passar även på att tacka spelartruppen för sin samarbetsvilja.

"I denna tidpunkt måste vi tacka för förståelsen, samarbetet och generositeten som spelarna har visat."

Sedan tidigare har bland annat Barcelona, Real Madrid och Sevilla sänkt sina spelarlöner i den spanska ligan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!